De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Burgemeester adviseert CU/SGP met OM

ONS-gate met Bijbelse inslag?

ONS-gate met Bijbelse inslag?

Vanavond (maandag 15 april) werd in het presidium, het periodieke overleg tussen de fractievoorzitters en burgemeester, een brief openbaargemaakt van het Openbaar Ministerie, waarin wordt gevraagd om eventuele bewijsmiddelen te leveren of wetenschap van uitbetaling van  een maandelijkse compensatie van 1000 euro van (ex-) wethouder Frans Hoogendijk aan Ron Boers, voormalig raadslid van ONS en nu fractievoorzitter van Fractie Boers.

Deze informatie van uitbetaling is al sedert maanden geen publiek geheim, want is afgesproken om Ron Boers qua inkomen te compenseren. Boers had immers zijn werkzaamheden als communicatieadviseur opgezegd teneinde zich voor te bereiden op een toekomstig wethouderschap. Uiteindelijk ging dit niet door en werd Frans Hoogendijk de enige wethouder van ONS. Binnen de partij is toen afgesproken hem een maandbedrag van 1000 euro toe te kennen. Daar is ook nooit een geheim van gemaakt.

Daarom is het best opvallend dat waar de rest van wat werd besproken binnen het presidium binnenskamers wordt gehouden, behalve de brief van het OM. Ook opmerkelijk is het dat het Algemeen Dagblad reeds vragen stelde over dit feit alvorens het presidium was begonnen. Het wordt tijd dat lekken van informatie strafbaar wordt gesteld en er een serieus onderzoek wordt opgestart om dit traject te ontrafelen.

Tijdens dit agendapunt kwam Wouter T. de Reus van CU/SGP met de mededeling dat CU/SGP in het bezit is van een geluidsopname die nogal schadelijk zou zijn voor de voor noemde transactie tussen Frans Hoogendijk/ONS en Ron Boers. Navraag gedaan bij Wouter T. de Reus en de rol van burgemeester Jetten en het werd De Vlaardinger duidelijk, dat burgemeester Annemiek Jetten geadviseerd heeft om dit verhaal bij het OM neer te leggen.

Kortom, de heksenjacht gaar verder.

7 commentaar(en) op artikel "ONS-gate met Bijbelse inslag?"

Nou nou, niet zo kort door de bocht. Het onderzoeken van een mogelijk strafbaar feit is nog geen heksenjacht

Door: Pollie Op:

Er is namelijk geen strafbaar feit. Dus dat Pollie

Door: frank maarleveld Op:

Of er sprake is van een strafbaar feit maakt de rechter wel uit

Door: Pollie Op:

Berlusconi aan de Maas.....

Door: Peter Roovers Op:

Wat ik graag zou willen weten, wat de uitkomst van het onderzoek van het OM ook zal zijn, hoe Ron Boers zich nu voelt nu hij met gelijke munt terug betaald wordt? De situatie waar dit persoon nu in verkeerd is vrijwel identiek aan de situatie een paar maanden voor de verkiezingen waar hij op een vrijwel identieke wijze 2 trouwe partijgenoten vlak voor de verkiezingen uit de partij heeft weten te werken. En hoe durft een Hoogendijk onze burgemeester te verwijten geen bindende factor te zijn terwijl hij dat ten tijde van zijn partij voorzitterschap verre van was.

Door: Eric Schröder Op:

Ook een mooie van Boers; omdat hij de constructie nooit geheim gehouden heeft verwijt hij de burgemeester en de CU-SGP-fractie Judassengedrag. Hoe zou Jezus daar over gedacht hebben, meneer Boers?

Door: Pollie Op:

Ook rijst de vraag of het maken van de geluidsopname een strafbaar feit zou kunnen zijn. Daar hoor ik niemand over

Door: frank maarleveld Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: