TRYO: trio cabaretiers try-outen

Drie cabaretiers die ieder zo’n 30 minuten uit hun gloednieuwe, avondvullende voorstellingtry-outen, dat is het spannende concept TRYO.

Kunst in de gemeente Vlaardingen

Dit najaar start een nieuw initiatief in de gemeente Vlaardingen voor een levendige buitenruimte. Regionale kunstenaars kunnen nu meedingen om een jaar lang hun kunstwerk te mogen exposeren op een sokkel in de gemeente Vlaardingen. De...

Betekenis geven aan het leven – Jordan B. Peterson

In zijn boek Betekenis geven aan het leven laat de Canadese cultuurcriticus en psycholoog Jordan B. Peterson, zien waarom wij mensen denken wat wij denken. In heel verschillende culturen en tijdperken ontstaan mythen en...

De Kunstenaar: Ervaringsdeskundige in Eenzaamheid

Willy Atema is cultuurhistorica. Zij geeft o.a. binnen het kader van haar eigen kunsthistorisch bureau ‘Kunst en Kunde’ presentaties over alle mogelijke onderwerpen en/of thema’s binnen de kunst- en cultuurgeschiedenis.

Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam!

Het finaleweekend van de Sena Performers Grote Prijs van Rotterdam staat voor de deur. Op vrijdag 20 september en zaterdag 21 september zullen 20 Rotterdamse finalisten alles uit de kast halen om de jury te overtuigen en de titel binnen...

‘STOP MAKING SENSE’

Op zaterdag 21 september wordt de befaamde film ‘Stop Making Sense’ van new wave/post-punk band Talking Heads integraal uitgevoerd. Een zeskoppige formatie zal deze avond een ode brengen aan een van de succesvolste rockfilms...

Crazy Pianos gaat het land in!

De getalenteerde muzikanten van Crazy Pianos geven niet alleen een spectaculaire show weg op Scheveningen, ze trekken nu ook (natuurlijk met de welbekende brandweerrode piano’s) het land in! 

Cantate Johann Sebastian Bach

Op 29 september wordt in de Bethelkerk de cantate ‘Warum betrübst du dich, mein Herz?’ (BWV 138) van Johann Sebastian Bach uitgevoerd.

Expositie Zhanhong Liao

Het werk van Zhanhong Liao is autonoom, maar tegelijkertijd spelen haar persoonlijke ervaringen en haar reizen een grote rol in haar werk.

Deze week in Filmtheater Het Zeepaard

In Le Jeune Ahmed, de nieuwe film van regisseurs Jean-Pierre en Luc Dardenne (Deux Jours, Une Nuit, La Fille Inconnue), worstelt de 13-jarige Ahmed met de idealen van zijn geloof en de verleidingen van het leven.

Uit innerlijke drang geboren

Een expositie van schilderijen van Jos Werkman van 1 tot en met 31 oktober in het atrium van het gemeentehuis in Tholen.