Expositie PIETER KIKKERT (1775-1855)

Het Vlaardingse Stadsarchief wist op een veiling de hand te leggen op twee handgeschreven delen met ‘verhandelingen en voorlezingen’ van Pieter Kikkert. Zijn zoon Pieter Jacobus Kikkert (1801-1886) heeft deze in 1849...

Watertoren open op Monumentendag

Op zaterdag 14 september is het Open Monumentendag 2019. De Watertoren in het Hof is één van de vele monumenten in Vlaardingen die dan open staat voor het publiek.

"Vlaardingen Toen en Nu"

Op 30 september start een nieuwe serie van "Vlaardingen Toen en Nu" (voorheen "Ken Uw Stad"). 

“Plekken van Plezier”

Misschien hebt u ze al gezien; de grote doeken die ter gelegenheid van de Open Monumentendag op de tweede zaterdag in september op verschillende plaatsen in de stad zijn opgesteld.

Museum als plaats van plezier

Het thema van de landelijke Open Monumentendagen (14 en 15 september) is  dit jaar ‘plaatsen van plezier’. Museum Vlaardingen is natuurlijk bij uitstek een plaats van plezier. Het Museum haakt dan ook graag aan bij het...

Ook dit was Vlaardinger Ambacht

De opening van Open Monumentendag op vrijdag 6 september zal geschieden in de bibliotheek Waalstraat 100 met een lezing over Vlaardinger Ambacht door Jan Anderson.

Stadswandeling Buizengat

Op zondagmiddag 1 september staan de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen weer klaar voor een wandeling door de stad.

Haringlogger VL92 Balder naar...

De laatste nog varende en  in originele staat verkerende haringlogger VL92 Balder, uit 1912, mag ook dit jaar niet ontbreken op de Wereldhavendagen op 6,7 en  8 september zijn wij aanwezig bij de Wereld Havendagen Rotterdam...

Nationaal Socialisme in Vlaardingen

De 2e film in de serie over de aanloop van de 2e Wereldoorlog gaat over de Partijdag in Neurenberg in 1934. Deze film is van de beroemde filmmaakster Leni Riefenstahl onder de titel Triumph des Willens.

Programma uitzwaaimoment

VLAARDINGEN – Het programma voor het uitzwaaimoment op vrijdag 31 mei van legervoertuigen die vertrekken naar de herdenking van D-Day in Normandië, zie er als volgt uit:

Gezocht reünisten Pabo 1974

De eindexamenklas 1974 van de Pedagogische Academie Hofstedestraat Rotterdam vindt het tijd voor een hernieuwde kennismaking. Met andere woorden: er komt een reünie.