KOM VlaarDINGEN DOEN verrast eigenares delicatessenwinkel

Groenhart Wijn & Spijs feestelijk geopend

Groenhart Wijn & Spijs feestelijk geopend

VLAARDINGEN - Hemelse tranen van geluk begeleidden vanmorgen de officiële opening Groenhart Wijn & Spijs op het Kuipershof. Voor de vroege opstaander een nat begin van de Koningsdag maakte Willem Alexander zijn studie Watermanagement volledig waar.

Na twee dagen te hebben proefgedraaid, waarbij de eerste klanten vol verwachting een kijkje kwamen nemen, vaak een flesje wijn kochten (na een klein drupje te hebben voorgeproefd) en alvast brood bestelden, was het klokslag 09.00 uur feest.

Het lint werd doorgeknipt, de champagne ontkurkt en de Friese Oranjekoek genuttigd. Het machtig hemelwater werd gestuit met een voor de ingang geplaatste partytent van bescheiden afmetingen. Vanuit het cultureel hart KOM VlaarDINGEN DOEN kwam directeur Menno de Mol met een presentje - een kunstzinnig stadsreliëf - om eigenaresse Marianne Groenhart een hart onder de riem te steken. Daarna nog een klein drupje om de aan terrein winnende zon aan te moedigen, het hemelsblauw vooral de grijze wolken te doen laten verdwijnen.

Voor wie de kleedjes en de livemuziek voor even zat is, die kan nog tot 17.00 uur terecht bij Groenhart Wijn & Spijs. Het adres? Kuipershof 12.

Tekst
Peter Joore

Fotografie
KOM VlaarDINGEN DOEN | Peter Joore

Fotobijschrift
Boven: Menno de Mol met Marianne Groenhart flankeren het kunstzinnig stadsreliëf
Onder: brood van Het Vlaams Broodhuys is brood zoals brood bedoeld is; ambachtelijk en bovengemiddeld lekker

240424 Groenhart Wijn en Spijs1

27-04-2024