'Maria Magdalena en de kracht van vrouwelijke seksualiteit'

Auteur Geert Kimpen geeft lezing bij Hodenpijl

Auteur Geert Kimpen geeft lezing bij Hodenpijl

SCHIPLUIDEN - Woensdag 1 mei geeft auteur Geert Kimpen samen met zijn partner Michelle Shanti Op Hodenpijl te Schipluiden de lezing ‘De belofte aan Maria Magdalena’. Geert neemt je mee in zijn reis van de totstandkoming van zijn boek ‘Ik, Maria Magdalena’, waarin hij tot het uiterste werd uitgedaagd in zijn man-zijn en schrijverschap.

Een avond als eerherstel en eerbetoon van het mannelijke aan het vrouwelijke. Met natuurlijk ook een stem door het vrouwelijke zélf van Michelle Shanti, die afstemt op een boodschap van Maria Magdalena en dan het publiek meeneemt op een inspirerende meditatie-reis.

Het was eigenlijk geen keuze voor auteur Geert Kimpen, bekend van onder meer De kabbalist en Het meisje dat aan de oever verscheen, om het boek ‘Ik, Maria Magdalena’ te schrijven. Het was het inlossen van een belofte. Een zwaarwegende belofte die hij tien jaar lang voor zich had uitgeschoven. Tot de tekenen zo dwingend werden, dat hij niet anders kon dan luisteren. Het was sterven of schrijven.

Op zijn kenmerkende, enthousiaste manier, deelt hij niet alleen zijn persoonlijke verhaal, maar ook de verborgen geschiedenis van Maria Magdalena. De vrouw die bijna 2000 jaar lang een zondares werd genoemd tot ze in deze tijd eindelijk de erkenning verdient die haar altijd al toekwam.

Gebaseerd op eeuwenoude legenden, verboden apocriefe geschriften, teruggevonden gnostische boeken en evangeliën en de scherpe visioenen van zijn vrouw Michelle Shanti, reconstrueerde auteur Geert Kimpen Maria Magdalena’s verhaal in deze inspirerende roman.

Over het boek: Ik, Maria Magdalena - Het verhaal dat 2000 jaar lang verzwegen werd…
Maria Magdalena is vastbesloten Jezus’ boodschap uit te dragen in de wereld. Tot ze ontdekt dat haar eigen boodschap minstens zo belangrijk is. Haar boodschap van vrouwelijke wijsheid die Jezus in zijn kracht had gezet. Zal ze erin slagen haar stem te laten horen in een vijandige wereld die geen interesse heeft in wat vrouwen te vertellen hebben? Zal ze durven om te gaan staan voor de kracht van vrouwelijke seksualiteit? Zal ze hem kunnen blijven liefhebben zonder zichzelf te verloochenen? Zal ze een manier vinden om ondanks alle tegenstand ervoor te zorgen dat men ook 2000 jaar later haar niet vergeten zal? Haar nooit eerder vertelde verhaal na de kruisiging.

Datum
Woensdag 1 mei 2024
Tijd
20.00 uur
Prijs
€ 24,50; incl. maaltijd € 52,00
Locatie
Hodenpijl
Kaarten
www.ophodenpijl.nl 

Cultuurkerk en biologisch restaurant Op Hodenpijl is gevestigd aan de Rijksstraatweg 20/22 in Schipluiden (vlakbij Delft). We beschikken over een ruime, gratis parkeerplaats.

Foto
Archief Geert Kimpen

Fotobijschrift
Geert Kimpen met partner Michelle Shanti

18-04-2024