Happy Hours Vlaardingen

15 cafés op één dag?!

Happy Hours Vlaardingen

Waar komen meer mensen samen om te praten, te lachen, te delen, te strijden en helaas  ook soms te rouwen? Precies, in de kroeg. Daarom vindt op woensdag 8 mei Happy Hours  Vlaardingen plaats: Een Kris-Kras-Kroegentocht waarvan de gehele opbrengst naar de strijd  tegen kanker gaat. (KWF – Alp D’HuZes).

De vader van Vicci van der Bie (19) kreeg twee jaar geleden ineens de mededeling dat hij 
kanker had. Een spannende tijd volgde maar alles is nu oké met hem. Het motiveerde de  familie om deel te nemen aan Alp D’HuZes en van het een kwam het ander. Vicci nam  contact op met Junior Flynn die meerdere kroegen in Vlaardingen heeft en vanuit die eerste  ontmoeting ontstond het idee voor Happy Hours Vlaardingen.

Vicci vertelt: “Omdat mijn vader ineens patiënt werd stond ons leven op z’n kop. Gelukkig 
kwam alles goed maar wij merkten hoe ontzettend veel mensen te maken krijgen met kanker. Iedereen heeft te maken met je eigen strijd, of die van familie en vrienden. Mijn ouders en ik komen graag in de Vlaardingse Horeca. Ik heb een afspraak met Junior gemaakt en zo ontstond het idee voor Happy Hours Vlaardingen. Natuurlijk is kanker geen  leuk onderwerp, maar met Happy Hours willen we het leven vieren en denken we aan  iedereen die aan ‘t vechten zijn of die die strijd helaas verloren hebben”

Deelnemers schrijven zich in via www.happyhoursvlaardingen.nl en betalen 25 euro voor  een uitgezette route langs deelnemende kroegen, waarbij 6 consumpties verzorgd worden (*).  Langs de route zijn diverse activiteiten, in de kroegen is van alles te doen, via de app kan  worden deelgenomen aan een quiz.

Na de route wordt iedereen om 22:00 uur terugverwacht op de Westhavenplaats, waar burgemeester Bert Wijbenga diverse mooie items zal veilen, zoals oa. een gesigneerd Feyenoor- en Sparta-shirt, een arrangement Delta Hotel én een lunch met de   
burgemeester. De dag erna - Hemelvaartsdag - is iedereen vrij. Dus zijn er geen beletsels om die avond iets langer door te gaan.

De organisatie hoopt op een opbrengst van EUR 10.000 voor KWF.

Noot
Per café krijg je een speciaal voor die dag samengesteld drankje. Dat kan een shotje zijn of iets anders. De horeca hanteert een 'inkoopbedrag' van EUR 2,50 per consumptie. Aangezien de deelnemers EUR 25,- betalen gaat er per liefhebber EUR 10,- in de pot. Dat betekent, wil men het streefbedrag halen, dat er 1.000 dorstige deelnemers nodig zijn.

Om de oploop per café enigszins te beperken zijn er verschillende routes die langs zes van de vijftien drinkgelegenheden leiden. Die route wordt voorafgaande en bij inschrijving  (digitaal) uitgereikt.

Alle deelnemende cafés liggen in of rond het centrum. Dat betekent dat de route zowel aan het begin als aan het eind wandel- en zwalkbaar is.

23-04-2024