‘Dookie 30th Anniversary’ in De Kroepoekfabriek

VLAARDINGER - Dit jaar bestaat het legendarische album ‘Dookie’ van de Amerikaanse rockband Green Day 30 jaar. Ter ere van dit jubileum presenteren leden van KF Allstars op zaterdag 4 mei een eerbetoon aan het succesvolle album. ‘Basket Case’, ‘She’ & ‘When I Come around’, alle hits van het album komen voorbij, evenals de overige grote hits van Green Day.

‘Dookie 30th  Anniversary’ in De Kroepoekfabriek

Green Day
In 1987 richten frontman Billie Joe Armstrong en bassist Mike Dirnt de band ‘Sweet Children’ op, wat later Green Day zou worden. De grote doorbraak van de band komt in 1994  met het album ‘Dookie’; wereldwijd zijn er zo’n 20 miljoen exemplaren van dit punkalbum  verkocht. Later volgden ook succesvolle albums als ‘American Idiot’ en ‘21st Century  Breakdown’.

Omdat Dookie dit jaar dus 30 jaar bestaat, hebben leden van KF Allstars de gelegenheidsformatie ‘Kerplunk’ opgericht. Op zaterdag 4 mei staat deze band op het  podium van De Kroepoekfabriek om een eerbetoon uit te brengen aan het album.

Apollo’s Fortress
De Vlaardingse gelegenheidsband krijgt op deze avond support van Apollo’s Fortress; een  jonge rockband die indie, grunge & alternatieve rock mixt. De jonge gasten schopten het al  tot optredens in de Popcentrale Dordrecht, De Stadsgehoorzaal en ze stonden vorig jaar op  een aantal van de Vlaardingse Stadskaravanen. De debuutsingle ‘To Irritate’ is in maart  uitgekomen en is nu te beluisteren op Spotify.

KF Allstars Presents: ‘Dookie 30th Anniversary’
Zaterdag 4 mei 2024
Open: 20.30 | Aanvang: 21:00 uur
Kaarten zijn verkrijgbaar op www.kroepoekfabriek.nl

23-04-2024