Cursus Insecten

Natuurlijk Delfland spijkert mensen 'natuurlijk' bij

MELARIUM - Natuurlijk Delfland organiseert een cursus Insecten, het is een cursus voor mensen die meer over insecten willen weten en daar ervaring mee willen opdoen. De cursus wordt in Delft gegeven.

Cursus Insecten

Tijdens de cursus worden de volgende vragen beantwoord: Hoe zien insecten er uit? Hoe  kom je ze tegen? Hoe leven ze? Hoe kan je ze beschermen? De cursus bestaat uit een  zoombijeenkomst en vijf praktijkdagen. Als cursusboek wordt De geleedpotigen gebruikt,  een uitgave van de Jeugdbondsuitgeverij.

De kosten zijn € 50,-; voor leden van Natuurlijk Delfland € 25,-; inclusief het boek.  Inlichtingen via 06-3300 1742. Aanmelden via: medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.  Na aanmelding volgt een bevestiging.

De cursus wordt gegeven op: 7 mei, 20.00 uur via zoom.

De praktijkdagen zijn van 10.00 - 12.00 uur: 14 mei, 4 juni, 18 juni, 2 juli en 10 september en  worden in het natuurcentrum Het Melarium gegeven. Tijdens deze dagen maken de  cursisten kennis met zweefvliegen, bijen, wespen, insecten in het water en wantsen.

Insecten zijn de meest voorkomende dieren in onze omgeving, daardoor hebben ze een  belangrijke rol in onze natuur. Het is aantrekkelijk om met deze dieren kennis te maken, ze  zijn zo veelzijdig in levenswijze en uiterlijk. Tegelijk zijn er betrekkelijk weinig mensen die op  deze groep letten. Het zijn meestal wel dieren waarbij je grote aandacht moet hebben om ze te ontdekken. De meeste mensen hebben er weinig erg in, behalve als ze overlast geven.

Tijdens de cursus leren de deelnemers elkaar kennen en kunnen desgewenst doorstromen  naar het Team Insecten, dat is één van de 70 teams die Natuurlijk Delfland kent.

240422 Cursus Insecten Collectie Natuurlijk DelflandWat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de  leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen  (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen,  inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te  verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit  alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk  Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden  op de website: https://delfland.knnv.nl/.

De vereniging is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging (KNNV) en een werkgroep van de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron Duinbehoud, Mycologische  Vereniging, BLWG en stichting Anemoon.

Fotografie
Natuurlijk Delfland

Fotobijschrijft
Boven: de Witte Reus
Onder: cursisten in het veld

22-04-2024