De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Bibliotheek blij met nieuwe taalvrijwilligers

Bibliotheek blij met nieuwe taalvrijwilligers

Op donderdag 11 april hebben weer 8 enthousiaste taalvrijwilligers de basistraining Taal voor het Leven afgerond. De training, die ontwikkeld is door Stichting Lezen & Schrijven en die uit vier dagdelen bestaat, is bedoeld voor vrijwilligers die stadsgenoten willen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal.

Na de training zijn de vrijwilligers klaar om aan de slag te gaan voor de Bibliotheek Vlaardingen. Op door hunzelf gekozen tijdstip worden de vrijwilligers ingezet als intaker bij de spreekuren, als taalmaatje of in het Taalcafé.

Vrijwilligers maken het verschil
Vlaardingen telt bijna 15.000 laaggeletterden. Dat is circa 21% van het huidige inwonertal. Door het snel groeiende team van vrijwilligers, die in de Bibliotheek werkzaam zijn, kunnen we het verschil maken.

In de afgelopen drie maanden waren er meer dan 900 bezoekers bij de Taalcafés en het aantal Taalmaatjes groeide tot meer dan 70. Er zijn inmiddels twee groepen (één in de ochtend en één in de avond) voor Nederlanders die beter willen lezen en/of schrijven. En negen Taalcafés voor iedereen die het spreken in het Nederlands willen oefenen.

De Bibliotheek kan iedereen rijker maken. Rijker in letters, woorden, gesprekken en contacten.

Nieuwe vrijwilligers gezocht
De bibliotheek heeft nog steeds nieuwe vrijwilligers nodig. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op de website van de Bibliotheek of neem contact op met Agnieszka van Maren (Coördinator Basisvaardigheden) voor een persoonlijke kennismaking via b@vlaardingen.nl.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: