Zoeken

Ken mij niet – Nadine Barroso

Thriller met hindernissen en schwung

"Een uitgelezen kans"

Nadine Barroso mag je een nieuwkomer noemen. Met haar tweede boek 'Ken mij niet', een thriller die bestaat uit drie delen, heeft zij een halve pageturner afgeleverd. Zo zijn er de korte krantenberichten, is er het eigenlijke verhaal en worden we langzaam deelgenoot van haar (de hoofdpersoon) leven middels (soms lange) stukken uit haar dagboek.

Het verhaal waarin het relatieve heden de hoofdzaak is, is van een vooruitsnellende schoonheid. Korte, strakke zinnen zonder afleidende tierelantijnen. Nadine Barroso geeft haar vrouwelijke hoofdpersoon een virtueel ticket dat haar in korte hoofdstukken in diverse staten van Amerika brengt. En geloof me: dat leest als een trein.

De krantenberichten bevestigen wat menigeen al lezend vermoedt. Op de allereerste na dan, want dat gaat onder het kopje ‘Moord en mogelijke ontvoering’ aan het verhaal vooraf. De kracht van Nadine Barroso is dat ze menig vraagteken weet op te roepen zonder de vraag te stellen. Haar suggesties en weglatingen getuigen van een groot talent.

Het lezen van haar dagboekdelen is vervelend, omdat ze stuk voor stuk in het Italic zijn afgedrukt. Zo ongeveer de meest irritante lettervariant als het om lekker doorlezen gaat. Dat is jammer, maar overslaan kun je die boeiende overpeinzingen zeker niet. Want die persoonlijke verhalen geven inzicht in de hoofdpersoon en haar ‘vorige’ leven – daar is geen twijfel aan. Het is essentiële voeding.

Kennelijk veroorzaken drie lettertypes in een verhaal ook bij de drukker verwarring. Op pagina 207 vind je daarvan een voorbeeld. Op die plek staan krantenbericht en hoofdverhaal in hetzelfde lettertype.

Voorin de thriller bedankt ze haar man en drie kinderen voor het hebben van geduld met hun schrijvende en dus vaak afwezige moeder. Het is te hopen dat ze het schrijven nog lang volhouden, want dat geeft Nadine Barrosse alle tijd om verder te gaan in thrillerland.

Nadine Barroso (1981) studeerde Engelse Taal en Cultuur in Leiden. Ze woonde enkele jaren in achtereenvolgens Rotterdam, Groot-Brittannië en Rusland. Vooral in het buitenland ontwikkelde zij een originele kijk op het leven waarvan zij elementen in haar boeken verwerkt. 

‘Ken mij niet’ kost 17,95 en is onder andere te koop bij alle online winkels zoals bol.com, Bruna, ECI en de meeste boekhandels. Uitgeverij Aspekt zag er terecht brood in. ISBN: 9789463381468. NUR: 305.

Alle boekrecensies zijn ook terug te vinden op: www.vlaardingenleest.nl
 

beoordelingen:

  1  haring -  net zo onaantrekkelijk als bedorven haring!
  2  haringen -  alleen in de uitverkoop de moeite waard
  3  haringen -  deze vangst is veelbelovend
  4  haringen -  goede kwaliteit, een stevige aanrader
  5  haringen -  behoort tot de beste oogst van dit jaar

waardering:           


 


Auteur: Boekbespreking door Peter Joore
Gepubliceerd: 02-06-2017
Aantal keer bekeken: 629


Reacties
Uw commentaar

Naam:
E-mail: (niet zichtbaar)
Titel:
Commentaar:
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in

Geef commentaar

Terug
Ken mij niet – Nadine Barroso

Laadtijd van deze pagina: 0,0781161

© De Vlaardinger  |  Inloggen