De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Zomer vol unieke theaterexperimenten voor bezoekers én thuisblijvers tegelijk!

Stadsgehoorzaal brengt zomeraanbod in en om theater

Stadsgehoorzaal brengt zomeraanbod in en om theater

Per juni mogen theaters weer 30 personen (incl. personeel en artiesten) verwelkomen. Per juli wordt dit hopelijk verhoogd naar 100 personen. De Stadsgehoorzaal zou de Stadsgehoorzaal niet zijn als ze dit lichtpuntje uit de persconferentie van vorige week niet met beide handen aangrijpt om hier het beste van te maken. De komende maanden verkent het Vlaardingse theater dan ook in veilige stapjes de kans om de Vlaardingse zomer wat aangenamer te maken met een aantal bijzondere evenementen. Waar mogelijk in het theater en poppodium, en anders in de buitenlucht. Live voor de toegestane capaciteit bezoekers én tegelijkertijd via (betaalde) livestream voor iedereen thuis.

Renske Verbeek: “Het zijn voor iedereen zware tijden vol onzekerheid en harde klappen. Toch probeer ik het óók als een tijd van kansen te zien. Sterker nog: in De Kroepoekfabriek en Stadsgehoorzaal hebben we als team een belangrijke beslissing genomen. Wij gaan ons stinkende best doen om, op de gebieden waar het wél kan, sterker uit deze crisis te komen. We voelen een grote verantwoordelijkheid, op verschillende vlakken.”

Een artikel door antropologe Jitske Kramer, die deze crisis vergelijkt met een cultuurshock die naast twijfels, angst en eenzaamheid óók genieten, rust, vechten voor het leven en creatieve energie met zich meebrengt, vormt voor Verbeek een bron van inspiratie, moed en houvast. “Natuurlijk brengen de versoepelde maatregelen een immense financiële uitdaging mee, dat begrijpt iedereen. Maar los van deze complexe puzzel die nog lang niet af is, geeft de versoepeling mij juist kracht, ideeën en hoop! We kunnen deze zomer op een veilige en verantwoorde manier het experiment aangaan, zodat we steeds weloverwogen een stapje verder kunnen. We worden daarin gelukkig gesteund door o.a. de Gemeente Vlaardingen, het Fonds Schiedam Vlaardingen en natuurlijk onze vele trouwe sponsors en donerende bezoekers.”

Juni: Jan Rot, Talk of the Town en Lejo

Op dit moment werkt het theater aan de organisatie van een drietal bijzondere evenementen in juni: Jan Rot (vrijdag 5 juni), Talk of the Town (vrijdag 12 juni) en voor de kleinste theaterbezoekers Lejo (woensdag 24 juni). De evenementen vinden live in de Harmonie plaats, uiteraard volgens protocol en voor de toegestane capaciteit bezoekers. Voor wie er live nog niet bij mag, kan of wil zijn, zijn de evenementen thuis online te zien via een (betaalde) Thuis Ticket. Twee (zelf meerdere) vliegen in één klap: artiesten krijgen de mogelijkheid om te spelen, het publiek kan genieten van hun favoriete artiesten, er kan op afstand een nóg breder publiek worden aangesproken en het levert het theater enige vorm van inkomsten op.

Ook voor de maanden juli en augustus wordt hard gewerkt aan een spannend programma, tegelijkertijd wordt het protocol tot in de puntjes uitgewerkt, de panden tiptop in orde gemaakt, de artiesten, producenten en technici van werk voorzien én met name ook gezocht naar meer financiële middelen. De podia zoeken samen met de artiesten en alle partners in de stad alle mogelijkheden uit om de collectieve culturele beleving sterker, beter, leuker en nóg meer van iedereen te maken. Verbeek besluit: “Want we gunnen in deze onzekere en verdrietige tijden iedereen de nodige afleiding, troost, uitleg en vermaak!”

Jan Rot – O ja!
Vrijdag 5 juni 19:30 en 21:30 uur Theater Ticket (nog enkelen beschikbaar!): € 19,00 incl. consumptie Thuis Ticket (toegang livestream): € 5,00 Kaarten te koop via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/jan-rot
Talk of the Town
Vrijdag 12 juni 20:30 uur Theater Ticket (nog enkelen beschikbaar!): € 4,00 Kaarten te koop via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/talk-of-the-town-12-juni
Lejo
Woensdag 24 juni 14:00 uur en 16:00 uur Theater Ticket (nog enkelen beschikbaar!): € 7,50 Thuis Ticket (toegang livestream): € 2,50 Kaarten te koop via https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/beth-flo-en-lejo
Noot voor redactie Voor meer informatie kunt u terecht op www.stadsgehoorzaal.nl of contact opnemen met Sharon den Breems (Marketing en Publiciteit Stadsgehoorzaal) via sharon@stadsgehoorzaal.nl.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker