De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Op vrijdag 31 januari treedt het Amerikaanse duo Smooth Hound Smith op

Smooth Hound Smith in De Kroepoekfabriek

Smooth Hound Smith in De Kroepoekfabriek

De maand januari wordt op een mooie manier afgesloten in De Kroepoekfabriek.
Het stel Zack Smith en Caitlin Doyle-Smith vormt samen Smooth Hound Smith en ze komen naar Vlaardingen voor een heerlijke show met een typisch Amerikaans geluid.

Smooth Hound Smith
Smooth Hound Smith is een Amerikaanse roots en rockband. Ze spelen niet alleen de blues, ook country benaderen ze stampvoetend alsof ze dwars door het hout van de veranda heen willen. Opgericht in 2012, en gevestigd in East Nashville, TN, nemen ze een gevarieerde en unieke stijl op van folky, garage-infused ritme & blues. Een moderne interpretatie van vroege blues, soul en rock ‘n’ roll muziek die teruggrijpt naar de tradities van wazige volksliedjes op de veranda evenals rauwe juke-joints in de steegjes.

De band heeft al meer dan 200.000 kilometer op het wegdek afgelegd, om meer dan achthonderd shows te spelen in Amerika, Canada en Europa. Dit alles deden ze in de afgelopen vijf jaar. Naast hun eigen optredens als headliner, tourden ze ook mee als support van Dixie Chicks, The Record Company, The Secret Sisters, Lindi Ortega, Anders Osborne en Jamestown Revival.

Onlangs is hun derde plaat ‘Dog in a Manger’ verschenen. Het album is een heerlijke mix van roots rock, r&b, pop, folk, country en blues en maakt een reis hoorbaar die gevuld is met ups & downs, omwegen en demonen. Van subtiel rinkelde akoestische snaren, tot knallend geluid uit de elektrische gitaar; dit album geeft het ruige terrein van het leven weer. Richville

Het voorprogramma van de avond wordt verzorgt door Richville. Organisch, intuïtief en ongepolijst. Muziek met een fikse liefde voor analoge, vintage apparatuur met als rode draad invloeden van Delta Blues, gospel en New Orleans second-line ritmes. Dat is een korte samenvatting van het werk dat de tweemansband Richard van Bergen (zang, gitaar) en Jeroen JJ Goossens (drums, percussie) levert.

Smooth Hound Smith + Richville in De Kroepoekfabriek
Vrijdag 31 januari - Open: 20:30 | Start: 21:00
Kaartjes zijn voor €12,- op kroepoekfabriek.nl te bestellen.- 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker