De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Markante es in Maasland gekapt

Markante es in Maasland gekapt

Tot ontzetting van bomenliefhebbers is in Maasland een markante boom zonder kapvergunning weggehaald. Het gaat om een fraaie, zeer oude es bij het gemaal aan de Commandeurskade.

’We vinden het vreselijk dat het hoogheemraadschap deze prachtige boom, die op de voorkant van ons bomenboek staat, heeft laten kappen’, aldus Piet van der Eijk van de werkgroep Bomen van de Midden-Delfland Vereniging die tevens actief is voor de Bomenstichting.

Bomeninventarisatie
Meer vrijwilligers van de vereniging zijn ontzet en diep teleurgesteld. Zij hebben meegewerkt aan een inventarisatieproject van de gemeente Midden-Delfland en ongeveer 500 bijzondere bomen in kaart gebracht. De gemeente wilde een overzicht van waardevolle bomen in het buitengebied die dan door een nieuw kapvergunningenstelsel worden beschermd.

De inventarisatie leidde een jaar geleden tot het boek Knotwilgen en andere kanjers. Bijzondere bomen in Midden-Delfland. Op de voorkant staat de nu gevelde es prominent in beeld, met uitzicht over de Commandeurspolder.

Illegale kap
Voor het kappen van de boom was volgens de gemeente geen vergunning aangevraagd door het Hoogheemraadschap van Delfland. Situaties van illegale kap kunnen wij nooit helemaal tegengaan, liet Michael Moerman van beheer en beleid Groen de vereniging weten. De gemeente stelt een onderzoek in. 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker