De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

De Buren van Geluk debuteren op Stadsstrand

Laten we dansen (zingen en springen)

Laten we dansen (zingen en springen)

Je zult maar, door corona in hoek gedrukt, thuis zitten mokken en zinloos wachten op wat, door overheidswege geregisseerd, vaker niet dan komen gaat. Dat zijn er niet weinig.

Vlaardinger John Huibers is uit ander hout gesneden. Hij neuriede eens wat, ontdekte een pakkende regel, belde gitarist Martin van der Raad en binnen de kortste keren klonk het in de achterkamer: Laten we dansen (zingen en springen). Een lokale […] zomerhit was geboren.

Een enkeling meent dat dit lied is geënt op de coronacrisis, dat is een misvatting. Het pakkende meezingnummer mag dan zijn ontstaan in deze onzekere tijden; het slaat op het leven van alledag en dat we met zijn allen, het oude carpe diem indachtig, het leven moeten omarmen en niet alleen vandaag of op andere momenten van tegenslag.

John Huibers: ‘Ik heb het liedje in een opwelling geschreven. Mijn maatje Martin van der Raad heeft daar muziek onder gezet en dit (https://www.youtube.com/watch?v=7ZLx8KCi654) is het resultaat.’   En omdat proeven van muziek kan smaken naar meer zijn John en Martin inmiddels bezig met nog een paar nummers. Ook is er een leuke (stads)promotioneel filmpje gemaakt ter ondersteuning van tekst en muziek.
   Op vrijdag 10 juli ging het nummer viraal. Tot op heden hebben (dinsdag 28 juli, red.) 1.836 mensen de 4 minuut 3 durende clip gezien en er op mee gedanst en gezongen.

Buurtgenoten kennen John Huibers niet als volhardend muzikant. Natuurlijk, op gezellige avonden kwam de gitaar weleens buiten en werd er wat gespeeld. Maar om nu te zeggen: John de muzikant. Nee, dat gaat hem veel te ver.
   Het nummer Laten we dansen (zingen en springen) klonk dan ook als een donderslag bij heldere hemel uit de speakers toen hij in juni zijn kindje liet horen aan het enthousiaste publiek.
   John Huibers: ‘In 2005 kreeg ik een gitaar van het merk Loos. Hoewel ik zeker een passie heb voor muziek kwam ik niet verder dan drie akkoorden. In ieder geval genoeg om punk te spelen. Later leerde ik Martin van der Raad kennen en die heeft me verder wegwijs gemaakt. Zeg maar dat ik nu akkoord 4 t/m 6 ook speel.
   Nee, zingen ligt me beter. Ook geen hogeschool kom ik redelijk uit de voeten. Of moet ik zeggen: Stembanden! Het kwam erop neer dat ik van lieverlee wat pingelde op de gitaar. Daar kwamen dan wat tekstideetjes bij. De eerste keer dat ik serieus aan de slag ging was zo’n twee maanden terug.
   Ik had een refreintje en ben daaromheen coupletjes gaan schrijven. Alles aan de hand van Martin, die muzikaal best een wonderkind op leeftijd genoemd mag worden. Hij was het die te lange zinnen in stukken hakte zodat het paste op de melodie. Ik mag wel zeggen dat de tekst van mij is en de muziek van Martin.’
  Lacht en zegt: ‘We voelden ons, naarmate het nummer vorderde, een beetje de Glimmer Twins van Vlaardingen-Centrum. Maar alle gekheid op een drumstokje, het nummer is gewoon mijn persoonlijke boodschap die door Martin vakkundig als cadeautje is ingepakt.’

Laten we dansen (en zingen en springen)
John Huibers: ‘Het nummer is zeker van deze tijd, al heeft het niet direct iets met corona te maken; indirect is er best een link zoals met wel meer dingen. Alles bij elkaar is er een kleine twee maanden gesleuteld aan het nummer en om er wat body aan te geven speelt Peter Bos mee op drums.’

Over de inhoud van dit meezing en springnummer is hij duidelijk: ‘In tijden van crisis zien mensen pas hoeveel moois er in de nabije omgeving valt te zien. Niet alleen gaat het om de schoonheid van gebouwen en vergezichten; de mensen laten zich nu ook meer van hun beste kant zien.
   Daarbij steekt de kneuterigheid van toen, die overigens heerlijk warm aandoet, de kop op. Je hoort van mensen dat ze met het gezin of met vrienden de bordspelen na jaren weer hebben omarmd en dat de sjoelbak tot uren vermaak heeft geleid. Dat is alleen maar goed.’

Hij is er bescheiden trots op, zijn liedje, en voegt er haast fluisterend aan toe: ‘Dit smaakt naar meer. We zijn voorzichtig al bezig met nog een liedje. Ik schrijf uit het hart en heb nogal wat meegemaakt, net als iedereen denk ik, en heb daar al, samen met Martin, ideeën over. Het wordt wel anders van stijl, maar zeker inhoudelijk. Ik ben niet van de Ik hou van jou en blijf je trouw …’

Het clipje, waarin Vlaardingen op een vrije en blije manier wordt getoond, is mooie reclame voor wat een onder-de-rook-van-een-industriestad-stad allemaal herbergt. En ook de reacties op sociale media en van mond-tot-mond (op gepaste afstand, dat wel) zijn van vrolijk enthousiast tot aan mensen die een traantje hebben weggepinkt. Vriendin Anja brokken heeft zich hier als een eigentijdse Bert Haanstra met hart, ziel en veel plezier op gestort.

Zaterdagavond 1 augustus zingt John Huibers zijn nummer voor het eerst. Op het Stadsstrand mag hij met Los Rancheros van Danny Torres én zijn Martin van der Raad zijn eersteling publiek ten gehore brengen. Gaat hem zien en gaat hem horen. Maar vooral: Zing uit volle borst mee, want het mag een publiek geheim worden genoemd dat John Huibers best een beetje zenuwachtig is.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker