De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Bezoek Voedselbos op Midden-Delflanddag

Bezoek Voedselbos op Midden-Delflanddag

Komend weekend is de Midden-Delflanddag. Op zaterdag 15 juni kan iedereen Voedselbos Vlaardingen bezoeken. We zijn open tussen 11.00 uur en 16.30 uur. Het voedselbos ligt tussen de Van Boendaleweg en de Zuidbuurt in. Je kunt er aan beide kanten in. Aan de Zuidbuurt loop je over de loopplank over de sloot, en aan de Van Boendaleweg kun je er in door het grote toegangshek in de vorm van een lindeblad.

Voedselbos Vlaardingen is een plek waar het produceren van voedsel, natuureducatie en recreatie samen gaan. Het is een vernieuwend landbouwsysteem waarbij we geen gebruik maken van externe inputs zoals meststoffen en pesticiden. Daarvoor in de plaats maken we gebruik van gesloten kringlopen en natuurlijke mechanismen om ziekten en plagen te bestrijden. We rekenen onszelf landelijk bij de voorlopers op het gebied van agroforestry.
 

Tijdens de Midden-Delflanddag kun je hapjes komen proeven, een gratis rondleiding volgen en hier en daar zelf iets uit het bos plukken. Voor de kinderen (kleine en grote) is er een blotevoetenpad. Muziek wordt verzorgd door Bambata, en je kunt zelf ook meetrommelen als je dat leuk vindt. Onze eigen imker is aanwezig om te vertellen over de bijen in het voedselbos en natuurlijk zetten we het vuurtje aan waarboven we popcorn kunnen poffen. Het belooft zoals ieder jaar weer een gezellige dag te worden. Iedereen is van harte welkom.

Meer informatie op www.voedselbosvlaardingen.nl

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker