De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Vlaardingen in de greep van drugskartel?

Broodje Maffia

Broodje Maffia

Volgens Burgemeester Annemiek Jetten heeft Vlaardingen te maken met zogenaamde ondermijningsproblematiek. Het gaat niet langer alleen om de georganiseerde misdaad, maar vooral om beïnvloeding van de 'bovenwereld' door de onderwereld. Voorheen kwam die vervlechting niet verder dan het verorberen van een broodje Maffia bij een van de welhaast ontelbare shoarmatenten die Vlaardingen inmiddels 'rijk' is.

Na jarenlang stug volharden in uitspraken dat Vlaardingen veilig is en dat onderbouwend met gemanipuleerde statistieken inzake dalende misdaadcijfers - het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft dat zelf toegegeven - en het wegzetten van een andere mening, geventileerd door Vlaardingse burgers, als zijnde geroeptoeter, is men ten stadhuize nu blijkbaar opeens bezwangerd door de Heilige Geest van het voortschrijdend inzicht.

Hoe is dat in zijn werk gegaan?

Hoe komt het dat Hare Majesteit het licht heeft gezien? Heeft zij eindelijk permanent residentie betrokken in Vlaardingen en is daardoor voor haar inzichtelijk geworden dat het Pompeï aan de Waterweg (Lees: marktuarium-11) daadwerkelijk een op Napels gelijkend misdaadgehalte begint te vertonen?

Of zou dit inzicht komen door het steeds vreemdere gedrag dat in de Gemeenteraad wordt ten toon gespreid? Soms lijkt het een collectieve psychose, geïnduceerd door te veel slecht versneden neusvreugd, aangeleverd door een van de lokale dealers van het plaatselijk drugskartel, als ware het een metafoor in het contact tussen boven- en onderwereld.

Ik vraag me trouwens af: zouden er bonnetjes van zijn?

 

Lees ook: ollie-b-bommel-naar-vlaardingen, bas-eenhoorn-met-zijn-klus-begonnen

 

3 commentaar(en) op artikel "Broodje Maffia"

frank, kunnen we met elkaar praten ---- op welke wijzen kunnen we kritisch constructief positief bijdragen aan samenleven; een gesprek over bovenstaande tekst kan aanleiding zijn ...

Door: Han Raeijmaekers Op:

Beste Han Raeijmaekers, het is met veel respect, als ik aan jou denk en het werk wat jij binnen de gemeente Vlaardingen doet. Je zal die status ongetwijfeld niet bewust hebben gebruikt voor de reactie op de column van Frank. Maar dat jij het op basis van dit artikel nodig vindt om met Frank in gesprek te gaan is haast een gotspe. Een gesprek n.b. om te bekijken op welke wijzen we kritisch constructief positief kunnen bijdragen aan samenleven. Dit betekent beste Han dat jij kennelijk van het artikel van Frank het absoluut tegenover gestelde vindt. Dat jij zonder de belasting over de inhoud, die Frank overigens wel heeft, zoiets dan openlijk durft te schrijven vindt ik een uitglijder van de eerste orde. Goed om waar te nemen dat een zo gerespecteerde Vlaardinger ook kan uitglijden. Zijn we gewoon allemaal weer mens.

Door: Frans Hoogendijk Op:

Frans ik geef je nu helaas gelijk.Goed geschreven en mij complimenten.

Remone van der Bie

Door: Remone Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker