De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Licht aan het einde van de tunnel

Formerende partijen bereiken akkoord

Formerende partijen bereiken akkoord

In Vlaardingen hebben de zes formerende politieke partijen een voorlopig akkoord bereikt. Het onderhandelingsproces, dat begin april van start ging, is daarmee afgerond. Naar verwachting wordt het definitieve akkoord komende donderdag publiek gemaakt.

De fractie Kerkhof, VVD, GroenLinks, CDA, VV2000/Leefbaar Vlaardingen en D66 Vlaardingen, bespreken het conceptakkoord komende dagen met de achterban. Het definitieve akkoord wordt aanstaande donderdag om 19.00 uur gepresenteerd, tijdens een persbijeenkomst op het Vlaardingse stadhuis. Hierbij zijn de formateurs aanwezig, samen met de zes formerende partijen.

Deze dag verzoeken de formerende partijen burgemeester Annemiek Jetten, om op korte termijn een extra raadsvergadering uit te schrijven, waarin het akkoord besproken kan worden met de gehele raad. In deze vergadering worden twee wethouders-kandidaten aan de raad voorgelegd. Naast de zittende drie wethouders, maken Ivana Somers - Gardenier (VV2000/Leefbaar Vlaardingen) en Sebastiaan Nieuwland (D66 Vlaardingen), deel uit van het nieuwe meerderheidscollege. Fractie Kerkhof kiest voor een rol van volwaardige coalitiepartner, zonder een wethouder te leveren. De zes fracties hebben samen 19 van de 35 raadszetels in Vlaardingen en nemen met dit akkoord verantwoordelijkheid, door zware keuzes te maken binnen de grote opgaven waar Vlaardingen voor staat.

 

2 commentaar(en) op artikel "Formerende partijen bereiken akkoord"

Na al die jaren is Ivana eindelijk uit de raad. ben benieuwd wie haar opvolger word.

Door: Westwijker Op:

Dat wordt Raymond van Haaren. Meer vertrouwen in hem dan in veel andere mensen in de raad. Hij is de verbinder tussen links en rechts en oppositie en coalitie

Door: Renee Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker