De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Afdeling Communicatie draait overuren

Antwoorden op vragen van AOV, VVD, SBV & VV2000/LV?

Antwoorden op vragen van AOV, VVD, SBV & VV2000/LV?
Ditmaal vragen van Rechtsom (min Lijst Kaufmann). Een korte samenvatting volstaat ditmaal om de leesbaarheid erin te houden. Het is tenslotte internet en geen ellenlange papieren krant!

Vraag A
Waarom liegt u over de aanleiding van het onderzoek? Waarom staat in het rapport dat de probleemstelling van het onderzoek is vastgesteld door B&W. Onze voormalige vertegenwoordigers aldaar kunnen zich dat niet herinneren.
Antwoord
Probleemstelling onderzoek is op 11 januari vastgesteld bij B&W: ‘In hoeverre zijn rollen van 1 of meerdere raadsleden voldoende gescheiden geweest van hun rol(len) bij FC of Stichting Mozaïek?’ Hieraan toegevoegd: ‘Ook extern laten onderzoeken in hoeverre gemeente intern juiste regels hanteert.

Over beide aspecten is door Deloitte gerapporteerd, daarna kan politieke afweging volgen.

Wij zijn niet gekwalificeerd om in te gaan op de geheugenproblemen van de voormalige wethouders.

Vraag B
Waarom is raadslid Arslan niet gehoord door Deloitte? Zijn zij niet volledig geïnformeerd! Deloitte is door B&W niet zijn geïnformeerd over het feit dat Leo ten Have als wethouder de kat de bel aangebonden heeft.
Antwoord
Onderzoekers zijn wel geïnformeerd over achtergrond onderzoek en de rol van de wethouder middelen. Interviews hebben plaatsgevonden toen ‘aanbrenger van de problematiek’ nog zitting had in B&W.

En zo gaan de vragen door t/m item S. In alle gevallen ontwijkt de Gemeente Vlaardingen alle munitie van Rechts. De beantwoording is in grote lijnen ontwijkend en voor de vragensteller wellicht onbevredigend. Antwoord hierop volgt vanavond ongetwijfeld tijdens het door Klaas Terpstra (PvdA) aangevraagde interpellatiedebat over hetzelfde onderwerp. De nodige oorlog wordt verwacht. Inclusief al dan niet geoorloofde munitie.

De eerste twee vragen + antwoorden zijn gegeven ter illustratie van de tendens van beide kampen.

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker