De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Meer dan Pannenkoekrestaurant: ‘de Soete Suikerbol’

Nieuwe eigenaar Landgoed Hoogstad

Nieuwe eigenaar Landgoed Hoogstad

Landgoed Hoogstad wordt verkocht aan familie van Buuren. Familie van Buuren opent een pannenkoekrestaurant op het landgoed, naar het voorbeeld van hun bedrijf ‘de Soete Suikerbol’ in Pijnacker.

Het plan van familie van Buuren sluit het beste aan bij de doelstelling om een voorziening voor de inwoners van Vlaardingen te zijn en meerwaarde voor de stad te creëren. Dit alles met grote aandacht voor de monumentale waarde van het complex.

Restauratie
Familie van Buuren heeft een doordacht en volledig uitgewerkt plan ingediend. In de voormalige huisartsenpraktijk komt een klein museum. De familie houdt verder rekening met de historische-, omgevings-, programmatische aspecten van het landgoed. Zo is er een helder plan van aanpak voor de restauratiebehoefte, aandacht voor meerdere bouwfasen, respect voor het historische gebruik van de locatie.

Zes plannen
In totaal zijn zes plannen ingediend. Twee plannen zijn ongeldig verklaard, omdat deze niet voldeden aan de voorwaarden. De vier geldige inschrijvingen zijn beoordeeld aan de hand van het vastgestelde stedenbouwkundige programma van eisen op het gebied van cultuurhistorie/archeologie, omgeving/groen en programma.

We spraken met Marlene van Buuren, eigenaresse. Zij vertelde erg blij te zijn met de nieuwe locatie. 'We hopen nog dit jaar de sleutel te krijgen. Dan gaan we aan de slag en het nodige verbouwen. Hierbij staan bepalende elementen als van Dr. Moerman en de grond met archeologische waarde hoog in het vaandel.'

Het enthousiasme van Marlene van Buuren spatte door de telefoon heen het oor in van De Vlaardinger. 'In januari zagen we de advertentie met daarin de vraag om een nieuwe eigenaar voor het landgoed. We hadden direct iets van: "Dit is echt iets voor ons. We durven het, we zijn er klaar voor." Daarop zijn we driemaal wezen kijken en snuffelen tijdens open dagen. vrij snel leefde bij ons het besef dat we het beste plan hadden.'

Familie Van Buuren is 12,5 jaar eigenaar van de Soete Suikerbol en mag bogen op ruime ervaring. Tussentijds is er een filiaal geweest in Hillegom. De locatie, in een winkelstraat, bleek niet de juiste.

Met de komst van dit "meer dan pannenkoeken alleen" restaurant is tevens een mooie opstap voor mensen wier hart in het bedienen ligt. Dat kunnen parttimers zijn. Begin 2019 wordt de sollicitatieprocedure opgestart.

Eenmaal open lijkt het pannenkoekenrestaurant niet meer dicht te willen gaan. Marlene: 'We zijn de gehele week open.'En wie geen goesting heeft in pannenkoeken hoeft geen smoezen te verzinnen om niet mee te gaan. Zo vermeldt de menukaart verder onder andere: seizoensgebonden producten, broodjes, uitsmijters en omeletten voor de lunch. Dit alles naast verse appeltaart, borrelhapjes, een veelheid aan voorgerechten en als klap op de vuurpijl een driegangenmenu, mixed grill et cetera en uiteraard heel veel pannenkoeken.'

Naast een hapje en een drankje op terras of het sfeervolle binnen wordt het landgoed een prima plek voor vergaderingen, bruiloften of kraamfeesten. Wat de nieuwe naam wordt is nog onbekend.

Website
Klik op: https://suikerbol.nl/

1 commentaar(en) op artikel "Nieuwe eigenaar Landgoed Hoogstad"

Ik vind dit een uitstekend plan! In Pijnacker is het ook een geweldige zaak!

Door: jose Op:

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: