Tentoonstelling Unzipped van The Rolling Stones zomer 2023 terug in Groninger Museum

Tentoonstelling Unzipped van The Rolling Stones zomer 2023 terug in Groninger Museum

Na het teleurstellende bericht over het afgelasten van het Rolling Stonesconcert in Amsterdam, vorige week maandag, is er twee keer goed nieuws voor de fans van deze Britse band. Het concert zal worden ingehaald op donderdag 7 juli. En de bijzondere tentoonstelling Unzipped is vanaf juli 2023 weer te zien in het Groninger museum.

Twee jaar geleden was de tentoonstelling ook al in Groningen te zien. Door de maatregelen rond covid-19 is de expositie toen maar even toegankelijk geweest. Veel belangstellenden werden na vier weken teleurgesteld de deuren van het museum toen weer werden gesloten.

Vanaf juli 2023 kan iedereen weer uitgebreid genieten van het persoonlijke archief van de Rolling Stones.

In januari vorig jaar kon De Vlaardinger nog melden dat de expositie langer zou blijven. De later genomen coronale maatregelen lieten dat niet toe.

De tentoonstelling omvat ruim vierhonderd objecten van de Stones, zoals persoonlijke dagboeken, originele instrumenten, albumcovers, stage designs en bijzondere audio- en videofragmenten. Veel aandacht zal ook uitgaan naar het drumstel van Charlie Watts, die vorig jaar augustus is overleed.

220622 Rolling Stones Groningen BannerDe tentoonstelling is zeer de moeite waard; zowel Rolling Stonesfans als andere muziekliefhyebbers mogen deze expositie niet missen.

In maart 2023 zal de online voorverkoop van de kaarten starten. Belangstellenden kunnen zich via www.rollingstonesgroningen.nl aanmelden voor nieuws over de exacte data, die later zullen worden bekend gemaakt.

22-06-2022