Op naar het Groninger Museum met mondkapje paraat

The Rolling Stones - Unzipped verlengd tot en met 28 maart

The Rolling Stones - Unzipped verlengd tot en met 28 maart

De tentoonstelling The Rolling Stones - Unzipped in het Groninger Museum is met een maand verlengd tot en met 28 maart 2021. De interessante expositie over de wereldberoemde rockband zou oorspronkelijk tot en met 28 februari te zien zijn in het Groninger Museum. Nu het museum langer gesloten blijft vanwege de maatregelen rond het
coronavirus, is besloten de tentoonstelling te verlengen zodat straks zo veel mogelijk mensen alsnog de kans krijgen om te komen kijken.

210114 Stones Groninger Museum210114 Stones Groninger Museum Studio

Zodra bekend is wanneer het museum weer open mag, volgt er meer informatie over de start van de ticketverkoop. Dit zal onder andere via de website, social mediakanalen en de nieuwsbrief van het Groninger Museum gecommuniceerd worden. En het is te lezen bij De Vlaardinger.

De expositie Unzipped toont ruim vierhonderd originele objecten uit de verzameling van de Stones. Niet alleen instrumenten en stage designs, maar ook zeldzame audiofragmenten en videomateriaal, persoonlijke dagboeken, iconische kostuums, postermateriaal, albumcovers en zelfs hun studio en het bescheiden verblijf in Edith Grove in Londen.

Aangevuld met uniek filmmateriaal en interactieve technologie, geeft de tentoonstelling een uitzonderlijk uitgebreide inkijk in vijftig jaar geschiedenis van de band en de carrières van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood.

foto 1: kleding, gedragen door Mick Jagger
foto 2: Sympathy For The Devil: attributen van een optreden
foto 3: De nagebouwde studio

Tekst en foto’s expositie: Gerard van Os

14-01-2021