De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Waarman's ogenblik

Zomerfeesten

Zomerfeesten

Als je er op het gemak eens goed over nadenkt is Vlaardingen allesbehalve een saaie zomerstad waar niets valt te beleven, en hijst de ware muzikale stapper zich maar weer van de Westhavenplaats naar ’t Hof of Oranjepark om daar, ongemakkelijk staand op wankele houten vlonders en als het tegenzit tot de enkels in de boerse prut, een duurbetaalde pils uit plastic soldaat te maken.

Zich aan ons zoveelste massale uitje lavend, feest de goegemeente, politiek moe en onbevredigd en uitgeput van zoveel goed betaald onbenul, zich een hernia dat de lokale fysiotherapeuten zich een extra fijn door kreupele derden betaalde najaar vakantie op nahouden. Achteroverleunend in een hangmat slurpt de manueeltherapeut zich in tropische oorden of aan de Middellandse Zee een koliek of hoofdpijn zonder weerga.

‘Ja, schat,’ zegt de masochistisch massagist, wiens van dik eelt voorziene knuisten licht trillend de zoveelste Mojito naar binnen werken, maar wiens mond nog rap van tong is, ‘de lokale feestcommissies hebben weer hun best gedaan. Je zal je het leven toch niet voor moeten stellen zonder extra rugpijnpatiënten. Er is geen beter vermaak dan lichamelijk leedvermaak. Leve de fysiotherapie.’

‘Je kwijlt, lieverd,’ zegt zijn goudgebruinde, dito behangen schatje en likt zijn nek, prettig smakend naar de resten rum, bruiswater, limoensap met suiker en twaalf blaadjes verse munt, gretig uit. Van de crushed ijs ontbreekt vanwege het tropische weer logischerwijs ieder spoor.

Het Haring & Bierfeest is amper een olijke voetnoot in de stadse herinnering of het Zomerterras dient zich alweer aan. Tussendoor geniet de bevolking zich weekeindelijks aan het tijdelijke strand met uitzicht op de industrie.

Dat je geen vakantie in het buitenland neemt.

‘Als de opwarming van de aarde zo doorzet heb ik straks geeneens een paspoort meer nodig. Ga ik nevernooit meer naar het buitenland. “Nederland, oh Nederland, o vuil koleertig pokkeland,” dat nummer van Jan Cremer krijgt vandaag de dag geen poot meer aan de grond. Misschien als hij zingt: “Nederland, oh Nederland, o warm erotisch vakantieland.”

Noem het raaskallen, dat is het lot van iedere columnist. Alsof minder geletterden, de analfabeten van de stad het zo goed weten allemaal. De hele dag Facebooken en nepnieuws voor waar aannemen en daar dan weer een stompzinnige reactie op is van een ondermaanse domheid en tijdverlies.

Het Zomerterras trekt voorlopig voor de laatste keer dit jaar alle inwoners naar het park met de twee namen. Voor wie geen keuze maken kan: richt je op De-Likt. Dat is geen muzikaal ijsje, dat is het geesteskind van stadgenoot Jordy Dijkshoorn. Daar moet je zeker heen.

Verder gaat alle bezoek naar persoonsgebonden budget.

Walman: ‘Ik dat ik maar eens een doktersafspraak ga maken bij Medisch Centrum Hoog Lede.’
Biermaker: ‘Waarom zou je dat doen?’
Walman: ‘Nou, ik begin Vlaardingen leuk te vinden.’

 

1 commentaar(en) op artikel "Zomerfeesten"

enorme lul, totaal van het patje

sorry hoor.

Karel

Door: KW van der Meer Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker