De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Bereidt u voor op langdurige hongerwinter

Vlaardingen onleefbaar voor onrendabelen

Vlaardingen onleefbaar voor onrendabelen

Door: Frank Maarleveld

 

Woensdagochtend 19 februari ging het gerucht dat de subsidie voor Argos Mobiel door de Provincie was geschrapt. Journalisten houden van geruchten maar varen daar niet blind op, dus ging deze scribent met gepaste nieuwsgierigheid direct op onderzoek. Wat bleek? Het was geen gerucht, maar keiharde waarheid.

Hoe deze vork niet langer in een steel past mag illustratief heten voor de wijze waarop Vlaardingen (niet) wordt bestuurd. Dinsdag deed de Provincie kond van dit bizarre besluit aan B&W van het aan de leiband hangende Vlaardingen. 

Drie wethouders verdeelden taken en telefoonnummers om fractievoorzitters van alle splintergroeperingen op de hoogte te brengen van dit “heuglijke” feit. De mededeling was op zijn hoogst vertrouwelijk, zo werd een doorvragende fractievoorzitter medegedeeld. Fractieleden werden ingelicht en de geruchtenmachine kwam op stoom.   Niemand bij de gemeente was kennelijk op het idee gekomen om lijdend voorwerp Argos Mobiel als eerste in te lichten. De persmedewerker wist althans van niets.

Weer is de snelst groeiende en duurste doelgroep, de vergrijzende ouderen, de dupe van een onmenselijke maatregel. Vrij reizen was al geschrapt en aankloppen bij de Provincie heeft geen zin, want juist die haalden de rode pen door de service en de gemeente heeft geen geld.

Maar dit is niet het einde. Ex-sterkste man van de wereld e.o., de semi-Vlaardinger Ted van der Parre schijnt door een fractievoorzitter te zijn gebeld. Hij wordt als enig in staat geachte € 15 miljoen om te buigen voor het Sociaal Domein, verzamelnaam voor allerlei voorzieningen voor ouderen en andere kwestbare doelgroepen. 

Vlaardingen is straks onleefbaar voor oudere en economisch onrendabele stadgenoten. De term ombuigen klinkt leuk, maar om als psychologische semantiek op argeloze burgers los te laten en ze een rad voor ogen te draaien, dat geeft geen pas.

Vlaardingen geeft geld uit aan de zoveelste herhaling van 1018 en wacht met smart op 2023, als er sprake is van 750 jaar stadsrechten. Als die tegen die tijd niet zijn afgenomen. Ze zijn financieel op het stadhuis het noorden al een tijdje kwijt. Er is immers een bedragje zoek dat misschien het midden houdt tussen de 15 en de 20 miljoen. Verder een herstelplan waarbij vergeleken het Marshallplan een na-middags feestje was. Of zoals een fractievoorzitter eufemistisch zei: “Er staat nog veel meer te gebeuren en het wordt er allemaal niet leuker op.”

Er zijn redelijk wat ouderen die de Hongerwinter al-dan-niet bewust hebben meegemaakt en er nu mogelijk weer op af stevenen. Een schande. En in de tussentijd strijdt Fractie Boers, de oogkleppen op, voor een nieuw welkomstbord dat de toegangswegen tot onze stad zin moet geven.

Welkom in Vlaardingen. Voor wie het nog niet wist. De winter is alweer voorbij, maar voor ouderen lijken lente, zomer, herfst en … nou, vooruit … winter op een reprise van de Hongerwinter af te stevenen.

 

Lees ook: covid-19-einde-neoliberaal-tijdperk ,marcel-kerkhof-over-herstelplan

 

2 commentaar(en) op artikel "Vlaardingen onleefbaar voor onrendabelen"

Mooi verwoord heer Frank

Door: Jos werkman Op:

Het is idd te zot voor woorden dat deze mogelijkheid van OV voor de oudere inwoners wordt geschrapt. Er wordt geld uitgegeven aan zaken welke geen urgentie hebben. Of er wordt onderzoek gedaan naar zaken die we al weten. Men mag wel eens wat beter omgaan, met hen die ervoor hebben gezorgd dat we nu in relatieve welstand leven, (er zijn nog zat oudere Vlaardingers met een klein pensioentje die het niet breed hebben ) maar waarbij het zich welbevinden in deze samenleving mank gaat. Jammer 😂😂

Door: Gerrit Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker