De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Teleurstelling over ongenuanceerd verhaal

The Pittstop omarmt Farrida

The Pittstop omarmt Farrida

‘Een ongenuanceerd verhaal van een journalist die zijn gezicht niet durft te laten zien.’ Zo typeren de eigenaren van truckerscafé The Pittstop en Massagesalon Farrida het artikel in Waterweg Actueel van 29 juli jl. ‘Het geeft de zaken niet goed weer en is achter een toetsenbord in elkaar geflanst.’ Meer woorden willen Yvette Westein van Truckerscafé The Pittstop en Namwan Khamprasong van Massagesalon Farrida hier niet aan kwijt.

Vanwege de trage gang van zaken in het vorige en uitgebrande (buur)pand aan de KW Haven besloot Yvette Westein haar kindje The Pittstop een deur verder voort te zetten. ‘De wederopbouw duurde mij te lang. Ik heb mijn hart verpand aan truckers en hun wereld en vond het tijd de mannen met de grote diesel-jannen weer een onderkomen te geven. Compleet met douches en een kleedruimte, net als voorheen.
   Op 1 oktober vorig jaar zijn we opengegaan in het pand waar eerst o.a. De Zaak heeft gezeten. The Pittstop is op straatniveau met opslag en koeling op driehoog en met een tof terras, waar je je echt nooit verveelt, heb je een ruime kijk op twee zijden van de KW Haven. Er is altijd reuring.’
   The Pittstop is in vierkante meters een kleiner truckerscafé dan voorheen. Je kunt er niet langer biljarten of darten en er zijn, voldoende; dat wel, twee douches en een bad- annex kleedruimte.

Yvette Westein: ‘Vorig jaar al werden we benaderd door de huisbaas. Of we een buurman wensten. Waarom niet! Zo kwamen in contact met Namwan. Een praatje en afspraken waren snel gemaakt. Dat hij een massagesalon heeft sluit mooi aan bij een deel van ons klantenbestand. Een trucker ver van huis en altijd achter het stuur wil zijn vermoeide rug weleens los laten gooien. Lekker, toch!’

Farrida zat tot eind 2018 tot ieders volle tevredenheid aan de overkant boven v/h Café van Toor. Wisseling van eigenaar van dit roemruchte café noopte de massagesalon een ander onderkomen te zoeken. Liefst in weer Vlaardingen, want daar had Namwan goede ervaringen mee.

Namwan: ‘Het werd een odyssee door de stad en de meeste door ons aangedragen opties werden afgewezen vanwege zogenoemde parkeerproblematiek ter plekke. In een enkel geval klopte dit wel.’

We maken een rondje door het pand. Beneden The Pittstop. Iets pittoresker weer een zeer gezellig onderkomen als enige meters verderop vóór de brand. Aan tafel wat lunchende en kranten lezende truckers. Voor hen geen zonovergoten terras: ‘Kan wel buiten gaan zitten, maar dan heb ik zo geen zin meer om te rijden,’ aldus een vrachtwagenchauffeur vanachter een smakelijk gevuld bord en een glas melk.

Op één en tweehoog een grote en nog lege zaal. ‘Hier komen per etage drie werkplekken,’ aldus Namwan. ‘Op één drie stuks met uitzicht op de KW Haven en aan de Doggerstraatzijde. Hierboven, vanwege de imposante raampartij enkel aan de KW Havenzijde, drie werkplekken naast elkaar. Verder komt er op elke etage een wachtruimte met een barretje.’

Namwan zal de laatste zijn die ontkent dat erotische massage los staat van seksuele tendensen. Maar het is officieel een massagesalon met erotische inslag en geen bordeel. Het epicentrum der activiteiten zal zeker niet de genezende werking zijn die er van de dames uitgaat, maar het kan wel!
   Daarbij is een gemeente wettelijk verplicht een ruimte als dit indirect te faciliteren.’

De vergunningen van Farrida zijn inmiddels rond en na de bouwvak worden de twee etages omgetoverd tot een werkplek van plezier, waar je je niet snel ziek zult melden vanwege gebrek aan arbeidsvreugd.

Samen zitten ze in de zon: Yvette Westein en buurman Namwan. Terwijl de een ijsthee nipt en de ander zijn zwarte koffie, beklijft eindelijk het spreekwoord dat de nadruk legt op het beter kunnen hebben van een naaste buur en dat die sociaal meer gewicht in de schaal legt dan een verre en afstandelijke vriend.

Tot slot: ‘Onze ingangen worden strikt gescheiden, maar als een klant van de één van stramme spieren wil verlost en een ander trek krijgt in een gevuld glas of bord dan is dit natuurlijk geen enkel probleem. Graag zelfs; een mooiere kruisbestuiving bestaat er immers niet!’

Truckerscafé The Pittstop
KW Haven NZ 2
3134 KE Vlaardingen

Telefoon: 010-248 9541
E-mail:  info@thepittstop.nl
Website: www.thepittstop.nl

Massagesalon Farrida
Doggerstraat 1
3134 KD Vlaardingen

Telefoon: 010-aangevraagd
E-mail: info@farrida.nl
Website: www.farrida.nl

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker