De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Pompeï aan de Waterweg

Marktuarium 11

Marktuarium 11

Met alle lijken die links en rechts uit kasten vallen, verandert het stadhuis steeds meer in een mortuarium. Dan zwijgen we nog over fossielen van ambtenaren, die trouw als een hond fout-op-fout lijken te hebben gestapeld in aanloop naar een niet sluitende begroting.

Dit kunt u lezen in de column van Frans Kuil, verrassende-cijferbrij-begroting-2020, waar een onthutsend inzicht wordt gegeven op de nakende cijfermalaise. Vrijwel alle kosten rijzen de pan uit, als Broden van Devries met genetisch gemanipuleerd supergist van de Food Academy.

Er is een app waar gemeenteraadsleden eenvoudig overzicht krijgen over alle kosten die zijn opgevoerd. Zo kan het raadslid meedenken over juiste bezuinigingen om door te voeren, zodat de begroting wel sluitend is en het miljoenentekort kan worden weggepoetst.
Jaja, de lezer ziet het goed: De Vlaardinger noemt geen bedragen. Het is aannemelijk dat nog meer tegenvallers de horizon zullen vormgeven. Geen stipje op de einder, maar een supernova van buitenproportionele kosmische grootte, resulterend in een volgend zwart begrotingsgat.

Fractie Boers stelt voor om de app (Kosten?) ter beschikking te stellen (TBS?) aan de Vlaardingse burger, zodat die kan meedenken over bezuinigingen. Logisch geredeneerd, immers de burger is degene die de (financiële) gevolgen ondergaat van bezuinigingen.

Toch vindt De Vlaardinger het geen goed idee, want wie is er verantwoordelijk voor de begroting? Én het beleid ten aanzien en het bestuur van de stad? Én vangt daar een vorstelijk salaris voor? Juist ja, die prutsclub ten stadhuize!

Tot slot. Het is ons via betrouwbare bron ingefluisterd, dat horeca Vlaardingen kwijnt vanwege het uitblijven van gemeenteraadslidbezoek. Gevolg van de bonnetjesaffaire, die nog net geen bonnetjesgate werd? Opening van zaken is fijn en mooi transparant. Daar wordt de burgerij blij van; openheid van zaken bij besteding van fractievergoedingen en het verplicht bonnetjes bewaren.
Nadeel de toch al niet florerende horeca zal de eigen broek op dienen te houden.

Meelijwekkend, of toch niet? Ondertussen blijft het dansen op een politieke vulkaan en zijn de inwoners van het soort Pompeï aan de Waterweg.

 

Lees ook: broodje-maffia, brevet-van-onvermogen

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker