De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Bewoners hebben geen zin om te luisteren en zijn woedend

Informatiebijeenkomst nog net geen volksgericht

Informatiebijeenkomst nog net geen volksgericht

De titel is uiteraard ironisch bedoeld, maar geeft toch de onderliggende spanning weer die duidelijk voelbaar was en ook te zien op de gezichten en aan de lichaamstaal af te lezen van de aanwezige bewoners. Nu hadden ze geen spandoeken bij zich, zoals 2 jaar geleden tijdens de gemeenteraadsvergadering over dezelfde kwestie, maar overduidelijk was dat huisvesting aan de Zuidbuurtseweg van 144 moelanders de gemoederen wederom danig deed oververhitten.

De ambtenaren die de informatiebijeenkomst hadden georganiseerd hadden nog zo hun best gedaan om met behulp van een powerpointpresentatie de avond in gestructureerde banen te leiden, maar konden na de aftrap direct constateren dat dit allemaal tevergeefs was geweest. Eigenlijk best voorspelbaar want wie regelmatig zijn oor te luisteren legt, of eens aandachtig om zich heen kijkt, had allang kunnen weten dat het draagvlak onder de Vlaardingse bevolking om mee te werken aan het faciliteren van nog meer huisvesting voor met name Poolse arbeiders totaal is afgekalft.

Vooral het feit dat de voorwaarden ,zoals vastgelegd in het convenant tussen Gemeente Vlaardingen en de verantwoordelijke uitzendbureaus, maar door een partij, de Gemeente, bijna bij het slaafse af strikt worden nageleefd, is niet te verkopen aan de Vlaardingse bevolking.

De term tijdelijke huisvesting kan in de tussentijd ook geschrapt worden, want waar er eerst sprake was van een termijn van 10 jaar is het voornemen nu om dit op te rekken naar 15 jaar.

Onderwijl is de woningnood, specifiek onder jongeren, enorm toegenomen. Wachttijden lopen uiteen tussen de 8 en 10 jaar. In de tussentijd kunnen de jongelui zich nog onbekommerd laven aan moeders pappot, want dak boven het hoofd en dus niet dakloos. Immers, wat je niet ziet bestaat ook niet.

En dat Gemeente Westland het huisvestingsprobleem op Vlaardingen afschuift, Vlaardingen hiermee akkoord gaat en dit dus faciliteert voedt alleen nog maar meer de woede onder de bevolking. En dit is simpelweg niet meer af te doen met kretologie, zoals NIMBY (Not In My BackYard).

 

Lees ook: brevet-van-onvermogenmarktuarium

 

6 commentaar(en) op artikel "Informatiebijeenkomst nog net geen volksgericht"

Het gaat ook om de locatie naast de rustige volkstuincomplex. De macht van de uitzendbureau,s als Tradiro gaat ver. Over de hoofden van de moelanders wordt gros geld verdient! De Vlaardingse gemeente doet niets voor haar burgers.

Door: Jenei Op:

Alles wordt opgekocht door die uitzendbureau,s. Het centrum van Vlaardingen is al ingericht naar Pools variant. Neem een voorbeeld aan Maassluis veel gezelliger daar.

Door: Mevr vd Handel Op:

Lekker bezig Gemeente Vlaardingen om een recreatiegebied af te breken.....

Door: Ik huil van binnen Op:

Verbazingwekkend dat adviezen van de GGD om geen woningen langs de Marathonweg te bouwen, in de wind wordt geslagen. Zeg maar genegeerd. ABB krijgt van de gemeente een negatief advies, bouw niet tussen de Floreslaan en de Marathonweg. Willen we dat de mensen die daar toch gaan wonen, ziek worden?

Door: Lastige Vlaardinger Op:

Niemand wil de immigranten

En helaas zie ik er steeds meer in de VOP dit gaat ook in ondergeschoven wijk worden

Van zo stop ze daar maar na toe

Als ik in de straat kijk zie ik heel veel uitzendkracht auto’s heel veel buitenlandse kenteken

Echt zo jammer dit

Niemand wil zoveel migranten

In hun wijk ook ik niet......

Door: Jolanda Op:

Ze moeten de verkoop stop gooien naar uitzendbureau die verhuur alla

Door: Marcel Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker