De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Gaat Bellator 233-vechter ploeggenoot Gegard Mousasi uitdagen?

Costello van Steenis voor titel?

Costello van Steenis voor titel?

THACKERVILLE, Oklahoma, 6 november | Nog voor zijn aanstaande gevecht tegen John Salter (16-4 MMA, 6-1 BMMA) heeft Costello van Steenis (12-1 MMA, 4-0 BMMA) aangekondigt een serieuze gooi te willen doen naar de titel in de 185-pond klasse bij Bellator 233.

Als Van Steenis Salter verslaat zet hem dat op de eerste plaats om de huidige nummer één uit te mogen dagen in het middengewicht. Maar, helemaal enthousiast is hij nog niet. Als voormalig beschermeling, en straks mogelijk uitdager, van kampioen Gegard Mousisi zegt Van Steenis nog tijd nodig te hebben om tegen zijn trainingspartner in de kooi uit te komen.

'Ik word er niet zenuwachtig van,' aldus Van Steenis tegen MMA Junkie, 'maar Gegard is meer ervaren dan ik. Hij staat eerste en ik ben er momenteel tevreden mee de tweede plaats te bezetten. Daarbij is Gegard ouder dan ik en zal niet eeuwig doorgaan met vechten. Ik daarentegen heb nog een lange weg voor mij. Laat hem de koning zijn en ik de aas van onze divisie.'

Er zijn vechters die gefrustreerd raken als een ploeggenoot de weg naar de bovenste, gouden trede blokkeren. Misschien moeten die in een andere divisie vechten om zo de weg vrij te maken. Niet Van Steenis, hij heeft geen haast en wil doorgaan in de 185-ponds klasse met Mousasi als koploper.

'Geen probleem,' zegt Van Steenis, 'als Gegard de belt houdt. Ik vecht wel tegen anderen, die de belt ambiëren. Maar eerst zullen ze dan door mij heen moeten, of zoiets. Ik heb er geen probleem mee. Mijn prioriteit is het veel te vechten, en hoe meer ik dat doe (en win), des te meer wedstrijdcontracten sleep ik in de wacht in het Bellator. Dat is mijn route.'

Aan de vooravond van zijn gevecht als hoofdpartij in het Bellator 233 tegen Salter zegt Van Steenis in te zijn voor een stunt. Hoe het gevceht ook zal verlopen, hij is er klaar voor Salter's aanvalslust onschadelijk te maken, zonder afbreuk te doen aan zijn eigen taktiek.

'Ik denk dat het een geweldadige oorlog wordt, op zeker,' zegt Van Steenis. 'Salter kan diep gaan en zal dat doen ook. Hij zal me tot het grondgevecht willen dwingen. Wat als dat hem dat lukt? Veel mensen onderschatten ons, denken dat we enkel stand-up vechters zijn. Ook daar kan ik prima mee uit de voeten.

'Maar het is tenslotte geen worstelwedstrijd; het is mixed martial arts. Haal me naar de grond en ik verwoest je daar net zo hard. Daarna sta ik weer op en je zult me weer op de grond moeten gooien. En eer ... en weer ... net zo lang tot ...'

Costello van Steenis zegt hiermee dat hij klaar is John Salter dit weekeinde in 'zijn' kooi te ontvangen. Met alle egards die een keiharde prof eigen zijn. De wedstrijd is vandaag, vrijdag 8 november.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: