De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Facelift bruine kroeg

Café de Waal weer fris en fruitig

Café de Waal weer fris en fruitig

Het zijn niet alleen mensen van vlees en bloed die na verloop van jaren een facelift kunnen gebruiken. Ook een café, hoe bruin en gezellig ook, is eens in de zoveel jaar aan een nieuw jasje toe, al zit dat in dit geval de mantel aan de binnenkant.

Aanleiding van de 10-daagse sluiting was een slecht gelegde keukenvloer. ‘De vorige is 2,5 jaar oud. Vanwege alle oude en nieuwe vocht (niet goed gedroogd voor het legwerk vs. dagelijkse liters schoonmaakwater) lieten de tegels los; we hadden een minivulkaan met zelf gefabriceerde lava,’ zegt eigenaar Marjon van Neuren.

‘En als de keuken dicht is kun je net zo goed het café ook voor dezelfde tijd sluiten. Vandaar dat we nu weer een nieuwe houten vloer hebben, is er her-en-der schilderwerk verricht en zijn de toiletten vernieuwd.
   We hadden toiletpotten met een zelfreinigende draaibril, maar die waren meer in storing dat dat we er gemak van hadden. De heren hebben nu een RVS-plastrog over de breedte van het toilet, alle zitgemak is nieuw en … we hebben weer papieren handdoekjes.
   Als het goed gaat kun je de komende jaren probleemloos toiletteren en de handen netjes en hygiënisch afdrogen na ze te hebben gewassen.’

Maar de grootste traktatie voor de trouwe en andere klant is het aanzicht van de bar. Op de toog twee nieuwe bierpompen. Een paal voor de Hertog Jan en een klassiek model met vijf ‘vingers’ waaruit met name weer de nodige liters Jupiler en La Chouffe zullen stromen.

Café de Waal gaat op woensdag 13 november weer gewoon en op de normale tijd open. De volgende vloer staat, indien de kwaliteit gelijk is aan de voorganger, voor de lente van 2044 in de agenda. 'De vorige vloer dateerde van mei 1995, die heeft z'n geld wel opgebracht,' aldus Marjon van Neuren. Ze verlangt na tien dagen al naar naar een open Café de Waal: 'Het geroezemoes, de lichten als je aankomt rijden of lopen ... Nu is het een donker gat en doods bovendien. Morgen gelukkig weer klanten en gezelligheid.'

1 commentaar(en) op artikel "Café de Waal weer fris en fruitig"

Ik kom snel weer een keer kijken hoe het er nu uitziet, de vloer was idd. ronduit heel smerig. Een mooie vloer lijkt me een goede investering voor de toekomst !

Door: sabine Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker