De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Gemeenteraad spoor bijster

Brevet van onvermogen

Brevet van onvermogen

Kiezers zijn teleurgesteld in lokale volksvertegenwoordiging; zeker wie 21 maart 2018 met frisse moed naar de stembus trok. Op sociale media wordt de lokale politiek afgedaan als plucheplakken.

Donderdag 17 oktober werd geen poging gedaan het tij te keren. Integendeel, toeschouwers zagen slecht(s) amateurtoneel van bedenkelijk niveau. De tribune gevuld met maagdelijke bezoekers, die het tafereel met toenemende verbazing gadesloegen.

Ons werd gevraagd of het altijd op een Kindergarten leek. Ja, dus. Sinds installatie van de raad bedrijft de Club van Los Zand slechts incidentpolitiek. Het wachten is op 2022, als de onervarenheid is verdwenen óf een nieuwe groep van 35 + 4 zich heeft gemeld.

Marcel ‘Fractie’ Kerkhof vroeg vragen, die Bob Kruit en Cor Witzenburg al vaker stelden over veiligheid van de grond in het Oeverbos. De bodem lijkt gesaneerd, maar is slechts voorzien van een flinterdunne, en ook vervuilde (met glas, metaal en asbest) toplaag. De gezondheid van de burger doet enkel toe als het geen geld kost. Want geld, dat is er niet. De nieuwe toplaag zou (!) voldoende garanties moeten bieden voor recreatieve visite en bezoek.

Desirée de Jong (AOV) had bezwaren over de abrupte beëindiging vrij reizen voor armlastige ouderen, dat per 1 december actief wordt. ‘Het is een eenzijdig besluit en als feit aan de raad medegedeeld.’ Na gesputter van De Jong en wat bijval uit de Raad, ging de discussie als een nachtkaars uit. Conclusie: geen geld en daarmee af. Plant de jeugd van gisteren tussen de geraniums; het speelkwartiertje is voorbij.

Geen geld voor uitvoering van een (sociaal) plan … Waar hebben we dat vaker gehoord!

Het slechtste stukje Komedie van de Kunst werd, zoals het hoort, bewaard tot het bittere einde. Hoofdpersonen: twee moties, gelijk een eeneiige tweeling. Inhoud: boom gekapt, twee nieuwe terug planten versus vergroen je stad in drie minuten. De semantische verschillen gaven Neill Voorburg (GL) het goddelijke inzicht er één motie van te maken. Ron Boers (FB) weigerde, want: het leek erop dat zijn rebellenclub eindelijk eens een motie had die de finish passeren zou. Gaap.

Dan de bonnetjesaffaire (Zie: marktuarium-11). Tim Thiel (FB) deed zijn stinkende best een motie door te drukken om alle bonnetjes met betrekking tot fractievergoedingen boven tafel te krijgen. Hij had ook een amendement toegevoegd aangaande extern accountantsonderzoek. Amendement en motie verdwenen eensgezind in de prullenbak.

Tim Thiel sarde Stefanie Solleveld (PvdA) door het lekken/noemen van een bedrag van bijna €19.000, dat door de ex-arbeiderspartij niet is verantwoord.

Als een furie stormde de Sardonische Socialiste naar de microfoon om haar woede te uiten en vroeg op hoge hakken, maar zonder echte liefde, hoe Thiel aan deze wijsheid (Dus: het klopt!) kwam en of de cijfers zomaar openbaar kunnen worden gemaakt.

Ja, dus. Dat kan en mag en bakzeil werd het eerste deel van haar nieuwe boot, die haar snel weg zal varen van de onveilige politieke haven die Vlaardingen heet.

Ook haar persoonlijk assistente en hartsvriendin, Nel Versteeg, moest een traantje wegpinken. Zij kwam met vragen over het dagelijkse verkeersinfarct bij de Blokmakersplaats/Liesveldviaduct. Dit vanwege grootscheepse restauratie van de Korte Hoogstraat.

Wethouder Bart de Leede pareerde de vraag dat dit onderhoud geen uitstel kon velen. Fietsers moeten hier nog maar even met gevaar voor eigen leven doorharken. Voor een gedupeerd bewoner/raadslid die op het Liesveldviaduct woont en in de raad pluche plakt wordt geen uitzondering gemaakt. Het is geen Zoetermeer.

Noemenswaardige is de Koninklijke Onderscheiding die Ivana Somers-Gardenier die tot Lid in de orde van Oranje-Nassau werd benoemd. Zij ontving het kostbare kleinood uit handen van burgemeester Annemiek Jetten voor haar rol als volksvertegenwoordiger. Van harte.

 

Lees ook: broodje-maffia

 

3 commentaar(en) op artikel "Brevet van onvermogen"

Ik heb met grote verbazing achter mijn PC zitten kijken naar de live uitzending van de gemeente Vlaardingen.

Ik kan er nog steeds met mijn pet niet bij, wat een poppenkast. Ik was het vertrouwen al kwijt maar nu helemaal. Iedere Vlaardinger had dit eigenlijk moeten zien. Moest even denken aan die Poolse uitzend bureau's die ook alles kunnen maken in Vlaardingen.... ;-)

Door: Trol Op:

Laat die malafide andersdenkende de looproute die Tjerk heeft aangelegd, van het Hof naar t Hooft, lekker wandelen in de hondenstront die er ligt. De Westhavenkade, waar meer dan 35 ongelukken zijn gebeurd op pollers, was de verkeersslagader van dit Centrum, kijk hoe dom ze uit hun nek lullen. Ze zien door hun eigengemaakte bruisverkeer de weg niet meer.

Door: Verum Op:

Frank. Meesterlijk geschreven!

Door: Frans Kuil Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker