De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Algemeen directeur/secretaris Provincie Utrecht mooie promotie

Anneke Knol stapt op

Anneke Knol stapt op

Anneke Knol-van Leeuwen wordt de nieuwe algemeen directeur/secretaris van de Provincie Utrecht. Zij volgt op 16 juni 2019 interim-directeur Jan Herman de Baas op, die dan ruim een jaar leiding heeft gegeven aan de ambtelijke organisatie. Knol is momenteel algemeen directeur/gemeentesecretaris van de Gemeente Vlaardingen.

Gedeputeerde Staten zijn blij dat in de persoon van Anneke Knol een ervaren algemeen directeur is gevonden. Haar visie sluit aan bij de beweging die de Provincie Utrecht als organisatie heeft ingezet. Knol is strategisch, analytisch en een creatief denker. Zij heeft ruime ervaring in leiderschap, management en organisatieontwikkeling. Zij wordt in haar nieuwe functie eindverantwoordelijk voor het functioneren van de ambtelijke organisatie. Als secretaris is zij, vanuit haar wettelijke rol, eerste adviseur van het college van Gedeputeerde Staten en de Commissaris van de Koning.

Burgemeester Annemiek Jetten van Vlaardingen over haar vertrek naar de provincie: “Anneke Knol-van Leeuwen is van grote waarde geweest voor de gemeente Vlaardingen. Zij heeft met haar beleid Ramen en deuren open de ambtelijke organisatie taak- en toekomstgerichter gemaakt. Haar overstap naar de provincie Utrecht is een prachtige kans die wij haar, ondanks het gemis hier, van harte gunnen.

Anneke Knol is sinds 2015 gemeentesecretaris van Vlaardingen. Daarvoor vervulde zij dezelfde functie bij de gemeente Barendrecht. Eerder gaf zij bij de Gemeente Lansingerland leiding aan de afdelingen Economische Zaken & Welzijn en Strategische Ontwikkeling, en was zij in diverse functies werkzaam bij het Hoofdbedrijfschap Afbouw en Onderhoud en de Kamers van Koophandel Rotterdam en Zuid-Holland Zuid.

Van de redactie
In de tijd dat Annemiek Jetten aan het bewind is, is Anneke Knol al de derde die aan haar stutten trekt. Vlaardingen is in korte tijd twee griffiers en een gemeentesecretaris armer. Een teken aan de wand?

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker