Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

89 besmettingen, waarvan één in Schiedam

Vlaardingen nu twee besmettingen

Vlaardingen nu twee besmettingen

REGIO - Het aantal vastgestelde besmettingen in onze regio is met 22 toegenomen ten opzichte van de vorige melding door GGD Rotterdam-Rijnmond van maandag 16 maart 16.30 uur. Het aantal vastgestelde besmettingen in Schiedam is gelijkgebleven (1), en aantal vastgestelde besmettingen in Vlaardingen is met één toegenomen (2). Rotterdam kent het hoogste aantal vastgestelde besmettingen: 51 (was 37). Hieronder kun je het overzicht lezen zoals dat door de GGD is opgesteld.

De toelichting door de GGD Rotterdam-Rijnmond: "De overheid heeft extra maatregelen genomen om brede verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Iedereen in Nederland is gevraagd om thuis te blijven bij klachten als neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Verder is landelijk bepaald dat minder mensen op coronavirus worden getest. We prioriteren de kwetsbare doelgroepen:

  • Ouderen (mensen van 70 jaar en ouder)
  • Mensen met een zwakke gezondheid (bijvoorbeeld vanwege hart- en longaandoeningen)

Het nieuwe testbeleid betekent dat er mensen zijn die mogelijk het coronavirus hebben, zonder dat dat bevestigd is met een laboratoriumtest. Er wordt vanuit gegaan dat ze het algemene advies volgen om thuis te blijven bij klachten.

Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en niet iedereen getest wordt, geeft dit geen goed beeld van het verloop van de verspreiding van het nieuwe coronavirus."

Het overzicht van de GGD Rotterdam-Rijnmond voor onze regio:

Woongemeente Positieve testen
(update 18 maart,
9.00 uur)

 
Albrandswaard 3
Barendrecht 3
Brielle 0
Capelle a/d IJssel 1
Goeree-Overflakkee 6
Hellevoetsluis 1
Krimpen a/d IJssel 2
Lansingerland 8
Maassluis 2
Nissewaard 5
Ridderkerk 1
Rotterdam 51*
Schiedam 1
Vlaardingen 2
Westvoorne 3
Totaal 89
* 1 persoon verblijft in een andere regio, maar wel hier woonachtig

 

Foto: coronavirussen zijn virussen waarbij een corona (krans) te zien is wanneer ze door een elektronenmicroscoop worden bekeken.(Door Photo Credit:Content Providers(s): CDC/Dr. Fred Murphy - This media comes from the Centers for Disease Control and Prevention's Public Health Image Library (PHIL), with identification number #4814.Note: Not all PHIL images are public domain; be sure to check copyright status and credit authors and content providers., Publiek domein, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=822112)​​

 

1 commentaar(en) op artikel "Vlaardingen nu twee besmettingen"

nuttige info

Door: A. van ´t Hof Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker