De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Mensen met leefgeld in envelop worden dus uitgesloten

Tramkaartje 'contant' kan niet meer

Tramkaartje 'contant' kan niet meer

REGIO - Vanaf zaterdag 1 augustus aanstaande hebben ook alle conducteurs op de trams van de RET mobiele pinapparatuur bij zich. Daarmee rondt de RET de operatie af om in alle vervoersmiddelen de mogelijkheid te schrappen van het met contant geld betalen.

Conducteurs in de trams dragen een mobiel pinapparaat bij zich waarmee reizigers contactloos kunnen betalen met hun pinpas, creditcard of daaraan gekoppelde telefoon of smartwatch. Op deze manier kunnen zij in het voertuig een los kaartje kopen.

In de metro was het al zo dat je niet contant kunt betalen. In de bussen van de RET is sinds eind 2019 de mogelijkheid van contact betalen geschrapt. Op alle metrostations staan kaartautomaten waar contactloos en/of met de betaalkaart betaald kan worden. (Alleen bij enkele kaartautomaten op de metrostations en bij de RET Servicepunten kunnen mensen nog met contant geld een kaartje kopen.) 

Het laten vervallen van de mogelijkheid van contant betalen, zorgt ervoor dat RET-personeel geen contant geld meer bij zich draagt. Het draagt bij aan veilig werken in het openbaar vervoer, aldus de RET. Het vervoersbedrijf merkt hierover voorts op: "Daarnaast draagt het afscheid van contant geld bij aan het verminderen van contactmomenten. Sinds het coronavirus onder ons is, openen de metrobestuurders op ieder station alle deuren van de RET-voertuigen zodat reizigers niet op knopjes hoeven te drukken. Ook wordt bij kaartcontrole hand-tot-handcontact zo veel mogelijk vermeden."

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker