De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

GGD meldt 325 vastgestelde besmettingen in regio Rotterdam-Rijnmond

Schiedammer overlijdt aan virus

Schiedammer overlijdt aan virus

REGIO - Dinsdag 24 maart zijn 38 nieuwe positieve laboratoriumtesten op het coronavirus gemeld in de regio Rotterdam-Rijnmond. Dit brengt het totaal aantal positief geteste personen op 325 in de regio Rotterdam-Rijnmond, zo heeft de GGD Rotterdam-Rijnmond gemeld. De GGD: "In onze regio zijn helaas in totaal acht patiënten overleden die besmet waren met het coronavirus." Eén van de overledenen woonde in Schiedam, meldt omroep Schie die dit bevestigd kreeg van de GGD.

Omdat het aantal meldingen alleen gaat over het aantal positieve testen en niet iedereen getest wordt, geeft het door de GGD gerapporteerde aantal vastgestelde besmettingen geen volledig beeld van het verloop van de verspreiding van het coronavirus (COVID-19). "Het is mogelijk dat wij andere cijfers melden dan het RIVM. Dit kan komen door verschillen in het moment van het invoeren van de cijfers in onze systemen", zo licht de GGD Rotterdam-Rijnmond toe. Hieronder zie je het overzicht van de GGD Rotterdam-Rijnmond. Daarin zie je inderdaad verschillen met de opgave van het RIVM. Voor Schiedam meldde het RIVM gisteren 10 vastgestelde besmettingen, terwijl in de opgave van de GGD het aantal op 8 ligt. Voor Vlaardingen meldde het RIVM gisteren 18 vastgestelde besmettingen, terwijl dit aantal in de telling van de GGD nog op 12 staat.

Woongemeente Positieve testen
(update 24 maart,
15.00 uur)

 
Albrandswaard 17
Barendrecht 13
Brielle 1
Capelle a/d IJssel 10
Goeree-Overflakkee 42
Hellevoetsluis 4
Krimpen a/d IJssel 4
Lansingerland 22
Maassluis 6
Nissewaard 19
Ridderkerk 5
Rotterdam 156*
Schiedam 8
Vlaardingen 12
Westvoorne 6
Totaal 325
* 1 persoon verblijft in een andere regio, maar wel hier woonachtig

 

Foto: door NIAID Rocky Mountain Laboratories (RML), U.S. NIH - https://www.niaid.nih.gov/news-events/novel-coronavirus-sarscov2-images, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=87089605

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker