De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Aantal vastgestelde besmettingen in Vlaardingen gelijkgebleven op 261

RIVM meldt 5.788 (+13) overledenen

RIVM meldt 5.788 (+13) overledenen

SCHIEDAM/VLAARDINGEN - Het aantal vastgestelde besmettingen in Schiedam is sinds gisteren met één gestegen naar 222 en in Vlaardingen gelijkgebleven op 261. Dat blijkt uit de coronaviruskaart van het RIVM per 22 mei 2020.

Het RIVM geeft ook weer hoeveel inwoners overleden zijn per gemeente. In Schiedam zijn volgens de gegevens van het RIVM 23 coronaviruspatiënten overleden (gelijkgebleven ten opzichte van de RIVM-opgave van gisteren), in Vlaardingen is het aantal overledenen sinds gisteren gelijkgebleven op 28. Het aantal gemelde inwoners uit Schiedam dat in het ziekenhuis is opgenomen (of opgenomen geweest) wegens besmetting met het coronavirus (COVID-19) is sinds gisteren gelijkgebleven op 55. Het aantal gemelde inwoners uit Vlaardingen dat als coronapatiënt in het ziekenhuis is opgenomen (of opgenomen geweest), is sinds gisteren gestegen met één naar 43.

Voor geheel Nederland zijn vandaag 9 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Er zijn 13 personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld, aldus het RIVM.

Tot nu toe zijn er 44.888 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken, zo stelt het RIVM. 

Overzicht landelijke cijfers per 22-5-2020

Positief geteste personen

 44.888   (+188)
Ziekenhuisopnames  11.649

      (+9)

Overleden personen

   5.788     (+13)

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker