De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

In Franciscus liggen 37 corona-patiënten

In Franciscus liggen 37 corona-patiënten

VLAARDINGEN | SCHIEDAM - In het Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn op dit moment in het totaal 37 patiënten opgenomen waarvan zeker is dat zij besmet zijn met het coronavirus. Dat blijkt uit de om zes uur vanavond door het ziekenhuis verstuurde persverklaring. Je treft de gehele tekst van het bericht hieronder aan.

In de vorige opgave van aantal patiënten met bewezen corononavirus (COVID-19) besmetting werd afgelopen vrijdag gesproken van 23 opgenomen patiënten.

Persverklaring Franciscus Gasthuis & Vlietland 
"Binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland zien wij dagelijks een toeloop van patiënten in verband met het coronavirus. Op dit moment zijn er 9 bewezen coronapatiënten op de IC en 28 bewezen coronapatiënten in isolatie. Daarnaast hebben we 4 verdenkingen in isolatie.

In Franciscus Gasthuis is een verpleegafdeling gereedgemaakt als extra cohort-afdeling (cohort: groep personen die hetzelfde meemaakt; red.) voor de opvang van bewezen coronapatiënten als de bestaande cohortafdelingen vol zijn. We proberen iedere keer voorbereid te zijn op de toestroom, die waarschijnlijk gaat komen. We schalen op als de beschikbare capaciteit krap begint te worden.

Begeleiding afspraak op polikliniek of Spoedeisende Hulp
Om het risico op besmetting te verkleinen, is het vanaf maandag 23 maart niet meer toegestaan om begeleiding mee te nemen tijdens een afspraak of onderzoek tenzij dit medisch noodzakelijk is, zoals bij kinderen, kwetsbare ouderen of ernstig zieke patiënten. Het is wel toegestaan om een patiënt bij de hoofdingang van het ziekenhuis af te zetten; de begeleider mag niet mee naar binnen.

Animaties met uitleg over coronavirus voor patiënten en naasten
Artsen van Franciscus hebben samen met Informed een aantal uitleg-animaties geproduceerd. Deze zijn te gebruiken om angst en spanning bij patiënten en familie te verminderen. Deze animaties mogen gedeeld worden. De animaties staan op het YouTubekanaal van Franciscus:

Wij vragen iedereen mee te werken om de situatie binnen het ziekenhuis veilig te houden door zich te houden aan de opgestelde regels die bij de hoofdingang van het ziekenhuis worden gecommuniceerd. Geef de zorgmedewerkers en de artsen de ruimte om hun zo belangrijke werk goed te kunnen doen."

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker