De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Grote namen op Moestuin Festival

Grote namen op Moestuin Festival

Van het succesvolle Winter- en Zomerterras, het skate evenement Rock ’n Ramps in ’t Hof en diverse culturele activiteiten in het Vlaardingse theater is het tijd voor de tweede editie van het Wereldse Moestuin Festival op zaterdag 25 januari. Het is overduidelijk: Vlaardingen bruist!

 Zep & Friends, Orchestre Partout, Wereldse verhalen van Wim Kerkhof (bekend van The Amazing Stroopwafels), Zing Nederlands Met Me, Folk door Fred Piek en vele andere grote namen zijn te vinden op het Moestuin Festival in de Stadsgehoorzaal. Een avond waar culturele diversiteit, het leggen van verbindingen en het creëren van ontmoetingen door middel van muziek, eten, kunst, theater en dans centraal staat. En de invulling van het evenement deed het theater het allerliefst samen met de inwoners van Vlaardingen. Ruim vijftig enthousiaste vrijwilligers uit Vlaardingen en omstreken met twintig verschillende culturele achtergronden meldden zich aan om mee te denken over het kleurrijke evenement op zaterdag 25 januari.

En die samenwerking is goed terug te zien in de programmering van het festival. Er is écht voor ieder wat wils. Houd je van dansen? Dan is het salsaplein in de Boven Foyer de perfecte plek waar verschillende optredens en workshops worden gegeven. Cabaretliefhebber? Steven Brunswijk, o.a. bekend van Expeditie Robinson, en cabaretier Anuar, winnaar van Camaretten Festival staan in de Grote Zaal en zogenaamde ‘foodies’ kunnen alle werelddelen langs in De Proeftuin waar eten uit o.a. Egypte, Turkije Nederland, en de Antillen te vinden is.

De diversiteit van het evenement en het bevorderen van wederzijdse integratie en leefbaarheid tussen culturele groepen, klonk verschillende regionale partners van het Moestuin Festival als muziek in de oren, waaronder het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.. “Het Moestuin Festival heeft een bijzonder thema, waar wij als fonds erg enthousiast van worden”, vertelt John Massaar, directeur van het Fonds Schiedam Vlaardingen die een groot bedrag ter beschikking heeft gesteld voor de organisatie van het evenement. “Het is een laagdrempelig festival dat mensen met verschillende culturele achtergronden samenbrengt en verbindt. Ik hoop dat het net zo’n succes wordt als vorig jaar!”

Naast het Fonds Schiedam Vlaardingen heeft ook de Gemeente Vlaardingen, Stichting De Groot Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht en het Deltaport Donatiefonds financiële steun betuigd aan het Moestuin Festival.

Moestuin Festival
Een wereld vol muziek, theater, dans en eten in alle hoeken van het theater!
Zaterdag 25 januari 2020 – 16:00 uur
Kaarten á €10,00 zijn te koop via stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/moestuinfestival

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker