De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Fietscircus 25 mei

Fietscircus 25 mei

Op zaterdag 25 mei strijkt van 11.00 tot 16.00 uur het Fietscircus neer op het Veerplein in Vlaardingen, met een vrolijk programma om het fietsen te stimuleren. Ook kunnen inwoners hun fietservaringen en ideeën voor verbetering kwijt. Het Fietscircus draagt bij aan de wens van de gemeente Vlaardingen om in 2022 ‘Fietsstad van Nederland’ te worden bij een tweejaarlijkse verkiezing van de landelijke Fietsersbond.

Jong en oud kunnen op het Fietscircus terecht voor fietsinformatie en fietsplezier. Zo kun je een schilderij maken op een verffiets en al fietsend gezonde smoothies mixen. ‘Hannes on Wheels’ laat acrobaten in de dop kennismaken met echte circusfietsen. Showrijders geven BMX-demonstraties en in een BMX-workshop kun je je eigen skills verbeteren. Op een rolbankfiets ga je de strijd aan met een andere fietser en de Fietsersbond en de Vlaardingse wielervereniging De Coureur promoten landelijke en lokale fietsroutes. Wie interesse heeft in een innovatieve fiets, kan stand-up-bikes uitproberen. Kun je wat steun gebruiken tijdens het fietsen? Experts vertellen over e-bikes en driewielfietsen en je kunt zo’n fiets ook testen. Tenslotte is het oer-Vlaardingse fietsmerk Benzo eveneens van de partij, met historische en moderne fietsen. Twijfel je over de staat van jouw fiets? Kom dan langs voor een gratis APK bij een fietsenmaker. Meer weten? Kijk op www.vlaardingen.nl/fietsstad.

Win een fietsverwenpakket
Tijdens het Fietscircus kun je bij medewerkers van de gemeente een enquête invullen en vertellen over je fietservaringen in Vlaardingen. Je kunt daarbij ideeën voor verbetering op een plattegrond van Vlaardingen aangeven. De enquête is ook online in te vullen. De gemeente verloot onder alle invullers en meedenkers drie flitsende fietsverwenpakketten, dus kom langs op 25 mei of ga naar www.vlaardingen.nl/fietsstad.

Fietsakkoord gemeenteraad
Tien partijen in de Vlaardingse gemeenteraad hebben begin 2018 een Fietsakkoord gesloten, met als doel om van Vlaardingen de beste fietsstad van Nederland te maken. Wethouder Bart Bikkers: “Die ambitie steun ik van harte. Vlaardingen heeft alles in huis om fietsstad bij uitstek te zijn. We hebben een compacte stad met wijken die op korte afstand van elkaar liggen. Alle bestemmingen in de stad zijn binnen 7,5 km en dus 30 minuten fietsen bereikbaar. Als we ons fietsnetwerk en fietsklimaat verbeteren, is de kans groot dat mensen vaker de fiets gebruiken. Fietsen is goed voor de gezondheid, draagt bij aan een schone en bereikbare stad en is betaalbaar. Op regionaal niveau is de e-bike een aantrekkelijk alternatief voor de auto.”

Parcours in 2019
Op dit moment werkt de gemeente aan een plan om het fietsklimaat in Vlaardingen te verbeteren en hoge ogen te gooien bij de verkiezing tot Fietsstad in 2022. De gemeente werkt hierbij samen met een stadsbrede klankbordgroep en professionele partijen als De Verkeersonderneming. De ideeën van bezoekers aan het Fietscircus en de uitkomsten van de enquête zijn input voor het plan. Het plan wordt dit najaar voorgelegd aan de gemeenteraad. De resultaten van de enquête vormen bovendien een nulmeting om het effect van maatregelen mee te monitoren.

Verkiezing tot Fietsstad door Fietsersbond
De landelijke Fietsersbond organiseert elke twee jaar de verkiezing tot Fietsstad. Ervaringen en meningen van het publiek vormen de basis van deze verkiezing. Het gaat dan onder andere om fietsgebruik, fietsbeleving, faciliteiten voor fietsers, fietsinfrastructuur, fietsveiligheid en fietspromotie.

Onderdeel van Actieplan Mobiliteit
Het Vlaardingse streven om in 2022 Fietsstad van Nederland te worden, staat ook in het gemeentelijke Actieplan Mobiliteit, het spoorboekje voor het verkeer- en vervoersbeleid tot 2030. Het Actieplan Mobiliteit heeft als motto ‘veilig, bereikbaar en gezond’. Interesse in het Actieplan Mobiliteit? Kijk dan op www.vlaardingen.nl/verkeer.

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker