De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Uitreiking jubileumboek aan wethouder Bart de Leede

De geschiedenis van de archeologie in Vlaardingen

De geschiedenis van de archeologie in Vlaardingen

Vorig jaar is het 60-jarig jubileum van de archeologische vereniging Helinium en het 45-jarig bestaan van de archeologische dienst van de gemeente Vlaardingen in alle stilte voorbij gegaan. Ter gelegenheid daarvan verschijnt nu een boekje in de reeks ‘van ’t Oft naar ’t Ooft’ van streekmuseum Jan Anderson. De titel is ‘Hebben jullie al iets gevonden?’ Het is de karakteristieke vraag die bezoekers stellen bij een archeologisch onderzoek. Het boekje is geschreven door de Helinium leden Albert Luten en Hilde van Wensveen, in overleg met de archeologen van de gemeente Vlaardingen.

Het boekje beschrijft de geschiedenis van de archeologie in Vlaardingen aan de hand van een aantal interviews en een twintigtal vondsten. Het boekje is rijk geïllustreerd en telt 44 pagina’s. Het is verkrijgbaar tijdens de werkavonden van Helinium op woensdagavond op de Waalstraat 100A, bij het streekmuseum Jan Anderson en in de boekhandel. De kosten zijn 3,50 euro.

Op woensdag 18 september wordt het eerste exemplaar uitgereikt aan Bart de Leede, wethouder Cultuur en Erfgoed. De uitreiking vindt plaats voorafgaand aan een lezing die de auteurs houden over het boekje. De presentatie zal plaatsvinden in het Archeologisch en Bouwhistorisch Depot van de gemeente Vlaardingen aan de Waalstraat 100A, boven de bibliotheek. Aanvang is 20.00 uur, de toegang is gratis. Vanaf 19.30 is de zaal open.

 

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: