Theme picker

Meest gelezen:

De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Nog meer slecht nieuws voor bewoners Zwaluwenlaan

Balkons ook onveilig

Balkons ook onveilig

In een brief van Waterweg Wonen aan de bewoners van Zwaluwenlaan Oneven wordt medegedeeld, zo is geconstateerd, dat ook de bewapening van de balkons is aangetast. Na onderzoek door ingenieurs- en adviesbureau Nebest is dit aan het licht gekomen. Nog meer ellende dus voor de bewoners, die zich al sinds januari in een onhoudbare en onleefbare situatie bevinden.

Vorige week donderdag 11 juni heeft de Gemeenteraad unaniem een motie aangenomen waarin het verzoek aan verantwoordelijk wethouder Ivana Somers-Gardenier om Waterweg Wonen opdracht te geven snel met een oplossing te komen voor de betonrot flats en geen huurverhoging door te voeren, maar de huren te bevriezen.

Nu is er dus een nieuw probleem aan het licht gekomen. In het artikel van 5 juni (Lees: bewoners-betonrot-flats-de-wanhoop-nabij) attendeerde De Vlaardinger de lezer al op een melding van een bewoner met betrekking tot scheuren in het balkon. Nu blijkt dit dus geen incident te zijn, maar een structureel probleem. De waterdichte laag van de balkons is minder waterdicht dan gedacht. In de brief wordt aangegeven, dat de maximale belasting 200 kg per m2 is.

De balkons hoeven vooralsnog niet gestempeld te worden, zoals dat wel is gedaan bij de galerijen. Waterweg Wonen hoopt de bewoners volgende week meer informatie te kunnen geven. Wordt vervolgd.

 

1 commentaar(en) op artikel "Balkons ook onveilig"

En ondertussen aan de Fazantlaan huurverhoging gewoon doorgevoerd. Tot dusver geen enkele informatie over aangenomen motie dus denk dat veel andere bewoners geen idee hebben van de afspraken. Ben niet wantrouwend aangelegd maar dat komt Waterweg Wonen natuurlijk wel goed uit. Ook geconstateerd dat 1 lift zeker 4 weken buiten gebruik is waardoor onderhoud aan andere liften niet kan doorgaan. Aangegeven dat ik huurverhoging niet accepteer. We wachten maar af..

Door: Jeroen Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker