De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Ernstige gebreken in bewapening beton galerijvloeren

Angstige tijden voor bewoners Zwaluwenlaan oneven

Angstige tijden voor bewoners Zwaluwenlaan oneven

Na de ingrijpende renovatie in 2007 van Zwaluwenlaan oneven hadden de bewoners gehoopt nog jarenlang zorgeloos te kunnen genieten van hun appartement zonder alle stress en rompslomp die een renovatie nu eenmaal met zich meebrengt. De veelal wat oudere en honkvaste bewoners gaan echter een onzekere en voor velen zelfs angstige tijd tegemoet.

Nadat vlak voor de kerst op drie woonlagen de aangebrachte ophogingen zijn verwijderd wegens mankementen, is Waterweg Wonen (WaWo) gestuit op een veel groter en zelfs zeer ernstig probleem. Na verwijdering van de ophogingen, die waren aangebracht om de instap in de woningen comfortabeler te maken met bijv. boodschappentassen en voor mensen die wat slechter ter been zijn, ontdekte WaWo gebreken aan de galerijvloer zelf.

Na verder onderzoek bleek de bewapening (de stalen versterking) in het beton ernstige gebreken te vertonen. Dit is allemaal te lezen in een brief die de bewoners dit weekend in hun brievenbus vonden. Vandaag 27 januari zouden bewoners via een vervolgbrief ingelicht worden over de ernst en aanpak van de situatie. Deze toezegging, die ook door WaWo aan de Vlaardinger is gedaan, is echter niet nagekomen..

Uit het gesprek dat De Vlaardinger had met een medewerker van de afdeling communicatie is wel naar voren gekomen dat de situatie dusdanig erstig en dringend is, dat er z.s.m. wordt overgegaan tot stempelen (stutten) van de galerijen.Het probleem wordt dus met gezwinde spoed aangepakt.

Tot er een definitieve oplossing is gevonden kan er niet worden verhuisd en moet er heel voorzichtig worden omgegaan met de hoeveelheid gewicht waar de galerijen mee kunnen worden belast. Intussen is de angst en onzekerheid onder de bewoners enorm toegenomen. Zij voelen zich absoluut niet meer veilig in deze situatie. De Vlaardinger heeft inmiddels contact gehad met de verantwoordelijk wethouder Ivana Somers-Gardenier (Bouwen en wonen) en zij verzekerde De Vlaardinger met klem dat zij er samen met bouw- en woningtoezicht bovenop zit. Dit als schrale troost naar de bewoners toe. Wordt vervolgd.

Lees ook: mogelijk-meer-betonrot eh prettig-wonen-ammehoela

 

4 commentaar(en) op artikel "Angstige tijden voor bewoners Zwaluwenlaan oneven"

Woon hier 3jaar hebben de galerij al 4keer gerepareerd er zetten gaten op de vloer van de galerij nou krijg ik weer gaten er zijn er al 3 moeten ook gerepareerd worden voel mijn eigen niet meer veilig hier

Door: Baas Op:

Las ook van een bewoner dat niet alleen de galerijen mankementen hebben maar ook de balcons!

Door: Mimi de Zeeuw Op:

Nou ik iriteer me gwn aan deze stomme flat altijd is we wel wat of gaten of de

Muuren scheuren zoveel overlast in de nacht en dan dat de lifte altijd kapot Zijn pfff word doood ziek van dit flatttt!!!!!

Door: Nani Op:

Ja tis niet alleen Waterweg wonen maar ook Woningstichting Samenwerking die niet veel doen .

Ze komen niet eens kijken .

En dan vinden ze het raar dat alles achteruit gaat .

Door: Ria De Blom Op:

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker