De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Stadions - Toeschouwers 3-55

Voetbaltram 11

Voetbaltram 11

Vanwege een blessure, opgelopen 20 oktober dit jaar, stond Tram 11 in de spits waar normaal Tram 10 voor de doelpunten zorgt. Een noodzakelijke wissel, van trainer Rob Jacobs, die uitstekend uitpakte, overigens.

Onder leiding van technisch directeur Herco Kruik maakten trainer Rob Jacobs (als enige trainer bij de Drie van Rotterdam) en voetbalanalist Emile Schelvis zaterdag 16 november een waar feest van de stadse rondrit, waarbij ze, met hun aanvallende verhalen en spitse (een-t)weetjes, Woudestein, het Kasteel en de Kuip én dus Tram 11 tijdens de passages op hun grondvesten deden schudden, van het lachen.

De humoristische rondrit met talloze anekdotes duurde twee uur; de reguliere wedstrijd plus verlenging, noodzakelijk omdat een der toeschouwers op het Heemraadsplein zijn plas niet langer op kon houden. Tot penalty’s kwam het niet.

Het bleek ook een boeiende rit voor niet-voetballiefhebbers. Rotterdam op zijn sportiefst toonde ook het karakter en de genetische samenstelling van de stad. Vertrokken vanaf het Willemsplein, en daar tot slot weer afgemeerd, deed Tram 11 Kralingen, het Centrum, Delfshaven en ‘op Zuid’ aan.

Waar de stadions van Excelsior Rotterdam, Sparta en Feyenoord tijdelijk onzichtbaar waren, daar werden deze dode spelmomenten om zeep geholpen met clubliederen en (hilarische) radioverslagen van onder meer Jack van Gelder en de onvergetelijke Wervershoofse babbelaar Theo Koomen.

Tram 11 beleefde opnieuw hoe de zwabberbal van Wim Jansen AC Milan doelman Fabio Cudicini tot een Bruce Grabbelaar avant la lettre degradeerde en dat Feyenoord enkele maande later de allereerste Europacup I ons kikkerlandje juichend binnendroeg.

We leerden waar markante Rotterdamse voetballers zijn geboren, wie waar een kroeg had en meer smulzaken voor de echte liefhebber.

Al met al een spannende wedstrijd op stalen wielen die in 2020 nog enige keren wordt herhaald. Zorg dan dat je erbij bent, het is voor jong en oud, man en vrouw de moeite waard Rotterdam op deze manier te leren (her)kennen. En welke Rotterdamse club gewonnen heeft? Noem het een enerverend gelijkspel met legio doelpunten!

En wat dit alles met Schiedam, Vlaardingen en Maassluis te maken heeft? Rob Jacobs heeft Schiedamse schoonouders. Zij bestierden Café ’t Westen én de trainer woonde voorts onder meer in de Maassluisse Jan van Scorelstraat. Analist Emile Schelvis startte zijn journalistieke loopbaan bij het Rotterdamsch Dagblad, dat eind jaren 70 in de Brede Havenstraat zetelde, tussen de beide Babbe’s (Malle en Loco) in.

Ritje met de voetbaltram?
Wanneer rondritten: 18 jan en 28 mrt 2020
Aanvangstijden: 12.30 en 15.00 uur
Kosten: € 15,- pp
Website: www.scheurmailrotterdam.nl

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker