De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Hebben zich in korte tijd veel verbeterd

Turnsters VG Dynamiek in actie in Hellevoetsluis en Breda

Turnsters VG Dynamiek in actie in Hellevoetsluis en Breda

Afgelopen weekend mochten de laatste turnsters van de 3de divisie van VG Dynamiek aan de start verschijnen voor hun eerste Regiowedstrijd in Hellevoetsluis. De 3 pupil 1 en pupil 2 turnsters van de onderbouw hebben tijdens de districtswedstrijd is weer goed gepresteerd en hebben laten zien dat ze weer gegroeid zijn t.o.v. de afgelopen wedstrijd. Robin Kester mocht dit keer vroeg aan de bak en sprong al om 9:00 haar eerste oefening.

Ze is uiteindelijk als 18e geëindigd. Filijne Kal en Livia Berveling mochten dit keer uitslapen... maar waren nog net de op tijd om de vloeroefening van Robin te bewonderden. Daarna was het knallen voor de meiden. Na wat tranen om de balkoefening hebben ze beiden een topprestatie geleverd op de brug. Filijne was daar 11e en Livia is zelfs als 1e geëindigd. Uiteindelijk vielen zij ook niet onder de prijswinnaars maar had Livia zich als 14e en Filijne zich als 19e geplaatst. Een dag waarin weer veel geleerd is. Ze gaan zich klaarstomen voor de volgende wedstrijd.

De Jeugd en Junior turnsters van de bovenbouw mogen uiterst trots zijn, zij hebben zich allemaal in 2 weken tijd ontzettend verbeterd na hun eerste wedstrijd van het seizoen in Breda. Ebony Bosveld en Evy van der Sar turnden zaterdag waarbij Evy het 2de cijfer op balk neerzette met een 11.533 en Ebony haar meerkamp totaal met bijna 8 punten verbeterde. De junioren waren zondag verdeeld over de dag en als eerste kwamen Juliette Nuijttens en Ivory Bosveld in actie. Ivory turnde helaas nog alleen balk en brug door een blessure. Juliette verbeterde haar meerkampresultaat met ruim 3 punten en Ivory turnde over 2 toestellen ook 2 punten.

De volgende ronde turnden de overige junioren verdeeld over 2 banen. In Baan 1 turnde Lara Ouhlous een prachtige half in/heel uit op sprong en met 12.050 was dit de hoogste score. Ook Marit van der Velden en Luna Ruijs lieten veel beter turnen zien. In baan 2 begonnen Resa van Berge en Meinke Pons op sprong maar lieten vooral op balk zien hoe sterk ze op dit toestel kunnen zijn. Ging het in Breda nog mis, hier turnden ze beide foutloos waarbij Meinke het 2de cijfer had met een 11.250 en Resa met een score van 11.000 het 4de cijfer. Goed te zijn hoe harde de dames hebben gewerkt, hoe nieuwe elementen lukte in een wedstrijd en hoe het vertrouwen van de meiden groeit.

Laat een reactie achter

Naam:
E-mailadres:
Reactie:
Reactie toevoegen

Meest gelezen: