De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

DVO’32 na verlenging finale Vlaardings Kampioenschap

DVO'32 - CWO 3-3 (5-3 n.v.)

DVO'32 - CWO 3-3 (5-3 n.v.)

Na een lang en bewogen seizoen, waarin de kater van de uitschakeling in de nacompetitie door Zuidland nog lang nadreunde, stond dinsdagavond 11 juni de halve finale van het Vlaardingskampioenschap voor de deur. Een wedstrijd tegen CWO dat op de valreep in de 2e klasse het vege lijf wist te redden. Voor beide ploegen dus de kans op een finale tegen VFC. Zaterdag of Zondag wie zal het zeggen.

Voor DVO’32 de mogelijkheid zich voor 3e keer voor de finale te plaatsen.  In 1973 verloren de zwart witten met 1-0 van RKWIK en 20 jaar later was Fortuna Vlaardingen na een 3-3 eindstand met strafschoppen de betere. CWO won ook nog nooit onder de naam CWO ( wel drie finaleplaatsen). Echter als HVO ( 9X ), RKWIK (1X), en HSC ook nog eens 1 keer hebben de blauw witten in de geschiedenis al 11 titels op zak.

Welnu het werd weer een thriller waarin DVO’32 uiteindelijk verdient met 5-3 de zege naar zich toe trok. Het begin echter kwam van de gasten want terwijl het  massaal opgekomen publiek nog stond te keuvelen lag de bal al achter DVO keeper Ruben Verboon.Igor Marcovic ’s schot sloeg via de paal binnen na 35 seconden, 0-1. Scherp beginnen is een gave waar DVO’32 nog wel eens mee om de oren word geslagen.

In het verloop van het 1e bedrijf kon de thuisploeg niet echt een vuist maken, men had wel de bal, combineerde wel maar kwam er bij het gegroepeerd verdedigend CWO niet doorheen. Sterker nog op het halfuur counterde de gasten er razendsnel doorheen via Colin Pleijsier die de vrijstaande Mike van der Meer vond en de 0-2 was een feit. Gelukkig scoorde Nico Huijer vlak voor de thee de aansluitingstreffer met een mooi schot zodat DVO bij de rust nog in de wedstrijd zat.

Na pakweg 10 minuten in de 2e helft was het Robin den Breems die met een schot op de lat het startsein voor DVO’32 gaf een tandje bij te zetten. En dat deed de thuisploeg ook want men was de gehele 2e helft de bovenliggende partij. DVO’32 dicteerde en CWO hield tegen. Tim Kievit kon de 2-2 maken maar stuitte op de CWO keeper en Ruben Verboon redde de 1-3 voordat Floris Keizerwaard vlak voor tijd de verdiende 2-2 binnen werkte.

Blijdschap alom, teveel want achter stond het open en nog in de zelfde minuut sloeg CWO keihard terug, weer Mike van der Meer en het was 2-3. Met nog een paar minuten en wat blessuretijd ging DVO’32 vol in de aanval, Tim Kievit kreeg weer de kans maar weer redde CWO’s sluitpost voor dat uit een scrimmage de ingevallen Jelle Blankestijn alsnog 3-3 maakte. Verlengen en naar veld 2 waar het licht inmiddels was ontstoken.

Men voelde dat het DVO’s kant op ging vallen, de thuisploeg was fitter ,bij de blauw witten viel men bij bosjes om. En zo gebeurde het ook, Gert Jan van der Veen knalde via de muur in de 1e verlenging de 4-3 binnen en Jelle Blankestijn vlak voor het einde de 5-3. CWO eindigde nog met 10 man na een tweede gele voor hun nummer 2 en dat was het dan wel. Een verdiende zege daar was geen twijfel over.

DVO’32 finalist op 22 Juni tegen VFC, voorwaar voor de ploeg van trainer Ben Hoogwerf een ultieme kans op een hoofdprijs. Komt dat zien en DVO’32 aanmoedigen op zaterdag 22 Juni op het terrein van CWO  om 17.00uur.  Tot dan.

Scoreverloop:1e 0-1 Igor Marcovic, 27e 0-2 Mike van der Meer, 43e 1-2 Nico Huijer, 85e 2-2 Floris Keizerwaard, 87e 2-3 Mike van der Meer, 90+2 3-3 Jelle Blankestijn, 96e 4-3 Gert Jan van der Veen, 118e 5-3 Jelle Blankestijn .

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker