De Vlaardinger https://devlaardinger.nl/portals/0/afbeeldingen/logo-V.png

Ligbedden, BBQ en springkussen als extra

De Kulk gaat naar buiten

De Kulk gaat naar buiten

De Kulk manager Philip Burlet is er de man niet naar om bewegingloos toe te zien dat alle buitengroen, inclusief genoeg plaats om in de koele schaduw te vertoeven, het ruischt er zelfs in ’t dichte lommer, ongebruikt het inmiddels ruim twee decennia jonge zwembad te laten omzomen.

Ook en zeker in de tijden van corona moet je inventief zijn, zou zijn lemma kunnen luiden en om tegenwicht te bieden aan de nog altijd in de historische schaduw van het Kolpabad kabbelende De Kulk breidt Burlet het recreatieve aanbod stap-voor-stap uit tot een totaalpakket waar het hele gezin van kan genieten; van de jongste telg tot aan de oudste nog levende voorouder.

Het zwem- en recreatiebad opende woensdag 8 juli voor de pers de terrassen en de op een park gelijkende tuin. Dit om ook niet-zwemmende gasten in de gelegenheid te stellen van de stadse rust te kunnen genieten.
   Lunchen, zonnen en van een activiteit genieten? Het kan allemaal. Gewoon op een ligbed wegdromen met een goed boek en een glaasje van het een-of-ander kan natuurlijk ook.
   De officiële opening van alle moois is op zaterdag 18 juli.

Het buitenmeubilair van de terrassen is vernieuwd. Voor de kinderen is er een kleurige air-trampoline en spoedig komen er twee elektrische sloepjes waarmee je door Vlaardingen en de ommelandse vlieten kunt varen.

Philip Burlet: ‘Nog deze week komen er boven het terras bij de ingang alsmede op het veld een overkapping van 10 x 5 meter mét buitenbar. We willen het iedereen naar de zin maken zonder dat daarvoor veel inspanningen voor hoeven te worden verricht.’

Vanwege de virale crisis is De Kulk ook regelmatig toneel voor buiten opererende verenigingen die normaal binnen hun hobby bedrijven. Zo was er al een schermclub te gast en ook kon je genieten van gracieuze aerobics. Leuk om te doen en misschien nog wel leuker om vanaf je ligbed naar te kijken.

En voor wie De Kulk nog altijd gewoon een zwembad is … je kunt er op zondag vrij zwemmen. Dat kost € 6,25 en je mag er ontspannen of wat fanatieker je baantjes trekken van 10.00 t/m 15.00 uur. Verder worden er met grote regelmaat festiviteiten gehouden. Dat zal zijn met muziek en voldoende ruimte om je te bewegen.

De tijd van lange buitenlandse vakanties is voor even voorbij. Dus tijd volop om eens lekker “om de hoek” te genieten van een fijne middag in het groen. En de zonnestralen die tussen het groen doorsijpelen vormen de voorbode van de verdwijnende historische schaduw die het Kolpabad, alom bejubeld én terecht, nog altijd maar nu zinloos over Vlaardingen legt.

Zwem- en recreatiebad De Kulk
Westlandse weg 200
3131 HX Vlaardingen

Telefoon: 010-248 33 33
Website: www.dekulk.nl

Laat een reactie achter

Door het invullen en verzenden van dit formulier, wordt je naam, e-mailadres, IP-adres en inhoud van je reactie bewaard in de database van ons content management system voor deze website. Alleen je naam en de inhoud van je reactie zijn zichtbaar voor de lezers van de website. De redactie/beheerder van deze website kan je per e-mail naar het door jou opgegeven e-mailadres door middel van een persoonlijk bericht een reactie geven.
Reactie toevoegen

Theme picker

Meest gelezen:

Theme picker