Vlaarjaardagskaart wordt uitgevoerd

Voorstel van ONS.Vlaardingen om 18-jarigen stadswijs te maken

Het voorstel van ONS.Vlaardingen om alle 18-jarigen in Vlaardingen een kaart te sturen met belangrijke maatschappelijke informatie wordt uitgevoerd. De gemeente Vlaardingen zal dit initiatief lanceren, waarbij jongvolwassenen worden geïnformeerd over de rechten en plichten die gepaard gaan met het volwassen worden. Dit idee is voortgekomen uit technische vragen en een motie van ONS.Vlaardingen.

Vlaarjaardagskaart wordt uitgevoerd

De verjaardagskaart zal informatie over onderwerpen zoals het aanvragen van een zorgverzekering, studiefinanciering, DIGID en het inschrijven voor een huurwoning. Steunraadslid Thijs Pince van der Aa is enthousiast over dit nieuwe initiatief. "We willen jongvolwassenen een steuntje in de rug bieden zodat ze goed voorbereid kunnen beginnen aan hun volwassen leven."

De fractie van ONS.Vlaardingen is verheugd dat het college dit initiatief heeft omarmd en kijkt uit naar de verdere uitwerking. Het doel van dit initiatief is om bij te dragen aan een meer betrokken en geïnformeerde gemeenschap. ONS.Vlaardingen kijkt daarom uit naar de reacties van de Vlaardingers op deze verjaardagskaart.

18-04-2023