Verjaardagskaart voor 18-jarige Vlaardingers

ONS.Vlaardingen voorzet door college ingekopt

Wordt jij binnenkort 18? Dan kun je een verjaardagskaart van de gemeente in je brievenbus verwachten. Op de kaart staat alle informatie die je als 18-jarige nodig hebt om je zaakjes zelf te regelen nu je officieel volwassen bent.

Verjaardagskaart voor 18-jarige Vlaardingers

Deze informatie is te vinden op www.vlaardingen.nl/18.

De verjaardagskaarten worden vanaf vandaag, 15 juni, verzonden aan Vlaardingers die 18 jaar worden. Mathijs had vandaag de primeur. Hij kreeg op zijn verjaardag de eerste verjaardagskaart overhandigd door een wethouder en steunraadslid Thijs Pince van der Aa (ONS.Vlaardingen) die het voorstel initieerde. Zij kwamen langs met taart en bloemen om de jarige Vlaardinger te feliciteren én om hem op weg te helpen met alles wat hij nu zelf moet regelen.

Alle informatie op één plek
Wie 18 jaar wordt, kan eventueel studiefinanciering, zorgtoeslag of huurtoeslag aanvragen. Ook kunnen 18-jarigen zich inschrijven voor een huurwoning, moeten ze beslissen of ze donor willen worden en mogen ze bij de volgende verkiezingen stemmen. Hoe ze dat allemaal kunnen regelen? Die informatie en nog veel meer is nu dus gebundeld op één centrale plek.

Visie op dienstverlening
De wethouder Dienstverlening vindt de verjaardagskaart een mooi voorbeeld van hoe de gemeente inwoners met de dienstverlening positief kan verrassen. “We willen met onze dienstverlening een glimlach op het gezicht toveren van de Vlaardinger. Dat doen we door bereikbaar, betrouwbaar en betrokken te zijn, maar ook door, waar het kan, net dat stapje extra te zetten.” Dat zijn de uitgangspunten die staan beschreven in de nieuwe visie op dienstverlening. “In de toekomst willen we onze inwoners, ondernemers en partners in de stad vaker positief gaan verrassen. Ik nodig dan ook iedereen uit die daar ideeën over heeft om die te delen met de gemeente.”

15-06-2023