Fractie Solleveld nieuwe partij in Vlaardingen

Stefanie Solleveld zegt lidmaatschap PvdA op en verlaat de fractie

Stefanie Solleveld zegt lidmaatschap PvdA op en verlaat de fractie

VLAARDINGEN - Fractievoorzitter Stefanie Solleveld gaat onder eigen naam verder binnen de lokale politiek. Zo is gisteren bekend geworden. Dit als gevolg van het opzeggen van haar lidmaatschap van de PvdA.

Het opzeggen van haar lidmaatschap heeft alles te maken met de vergaande samenwerking met GroenLinks op landelijk niveau. Stefanie is nooit positief geweest over deze nieuwe koers van de PvdA, uit angst dat de sociaal democratische waarden zouden ondersneeuwen.

Toen vanuit de landelijke politiek ook gekozen werd om een gezamenlijke lijst met GroenLinks aan te gaan voor de Europese verkiezingen, zonder eerst goed de uitslag en de gevolgen van de Tweede Kamerverkiezingen te evalueren, was haar beslissing onomkeerbaar. Stefanie vindt dat de minderheid in de partij, die niets of weinig ziet in de vergaande samenwerking met GroenLinks, niet voldoende aan bod komt. Stefanie: 'Terwijl we een partij zijn die juist opkomt voor minderheden.'

PvdA: 'Wij hadden nog de hoop, dat misschien de mogelijkheid zou bestaan dat Stefanie op lokaal niveau toch namens de PvdA het gemeenteraadswerk kon blijven doen, maar dat is volgens afspraken/statuten bij de PvdA niet mogelijk. Het gevolg is dat Stefanie nu de PvdA-fractie heeft verlaten.'

Stefanie doet geen afstand van haar raadszetel en zal haar werk in de gemeenteraad voortzetten. Nog steeds en misschien als enige vanuit het sociaal democratische gedachtegoed.

Het bestuur en de fractie van de PvdA Vlaardingen betreuren het besluit van Stefanie, maar begrijpen tevens dat deze beslissing haar niet gemakkelijk is afgegaan. Dat ze zal worden gemist qua kennis, ervaring en bevlogenheid zal duidelijk zijn.

De nieuwe fractievoorzitter van de PvdA is Marije Ottervanger. Steunraadslid blijft Jos van Rij.

Foto (screenshot)
Nel Versteeg

09-01-2024