Thom van Vugt (ONS.Vlaardingen) krijgt alle koppen bij elkaar

Nighttrain along Vlaardingen

Nighttrain along Vlaardingen

Gisterenavond (donderdag 15 september) is tijdens de gemeenteraad de motie van ONS.Vlaardingen om aan te haken bij gesprekken over een nachtmetro unaniem aangenomen.

Maassluis en Rotterdam hebben in hun coalitieakkoord de intentie uitgesproken om een nachtmetro te realiseren. Reden voor het kersverse (tijdelijk) raadslid Thom van Vugt van ONS.Vlaardingen dit ook voor Vlaardingen te doen.

Uiteraard is het in deze tijd lastig, de personele bezetting van de RET is zorgwekkend en na corona blijven de reizigersaantallen nog altijd lager dan voorheen. De BOB-bus is zelfs al opgeschort.

Maar, zoals Bassie & Adriaan al zongen; ‘Achter de wolken schijnt de zon.’

220916 Thom van VugtHopelijk wordt de situatie beter en, zo moet ONS.Vlaardingen gedacht hebben, kunnen we dit onder (met name) jongeren populaire item realiseren. Niet een kwestie van dagen of maanden, maar jaren.

Politiek is vooruit kijken zullen we maar zeggen. De motie werd al meegetekend door een groot aantal partijen en werd uiteindelijk door de gehele raad gesteund. DeVlaardinger zal de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden.

Het is voor het eerst sinds mensenheugenis dat de Vlaardingse raad unaniem en positief heeft gestemd. Een teken van boven dat het ooit nog goed komt met de lokale politiek?

16-09-2022