Lavendelgeur, bankjes en beukenhagen: Fransenstraat is opgefleurd

Lavendelgeur, bankjes en beukenhagen: Fransenstraat is opgefleurd

De Fransenstraat is afgelopen weken opgefleurd en met nieuwe planten en struiken in mediterrane sferen gebracht. Wethouder Bart Bikkers en Rob de Graaf, bestuurslid van de Stichting Stadshart Vlaardingen, plantten maandagmiddag 23 mei de laatste lavendelplantjes.

In goed overleg met de ondernemers en bewoners heeft de gemeente het stenige plein laten omtoveren in een sfeervol plein. De bestaande bomen hebben nu een groenvak rondom. In het midden van het plein zijn er twee plantvakken vol bloemen bijgekomen, met zitranden waarop mensen kunnen neerstrijken. Een rij paaltjes richting het Veerplein is vervangen door de bloemschalen die al in de straat stonden, die zijn dus een stukje opgeschoven. Ook aan de rand van het plein zijn er paaltjes vervangen door een beukenhaag. Het beeld ‘Kop van Frans’ blijft het middelpunt van het plein. 

Vergroenen is slim
De gemeente vergroent stap voor stap de binnenstad. Behalve dat het mooi, is het ook slim. Het helpt om riooloverstromingen bij piekbuien te voorkomen. De beplanting zorgt bovendien op warme dagen voor verkoeling. En natuurlijk zijn de gewipte tegels uit de Fransenstraat aangemeld bij het NK Tegelwippen, want ook dit project draagt hier steentjes aan bij.

Binnenstad wordt levendiger
We willen de binnenstad compacter, bruisender, beter bereikbaar, schoner, veiliger en dus ook groener maken. Wethouder Bart Bikkers hierover: “Het levendiger maken van de binnenstad is een belangrijke ambitie van de gemeente. De binnenstad moet een populaire plek worden voor Vlaardingers en bezoekers uit de regio. Een gezellige en multifunctionele binnenstad met volop evenementen en kleinschalige recreatie, waar je kunt ontspannen, wonen, winkelen, werken en ontmoeten. De gemeente werkt met veel partijen samen om dit te bereiken.” Meer weten over het Programma Levendige Binnenstad 2030? Kijk op www.vlaardingen.nl/binnenstad.

Op de foto staat links wethouder Bart Bikkers en rechts Rob de Graaf, bestuurslid Stichting Stadshart Vlaardingen

23-05-2022