Fractie Boers heet vanaf nu:

HEEL DE STAD

HEEL DE STAD

Fractie Boers heet vanaf nu HEEL DE STAD en doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. De naam is dan wel nieuw, maar het gedachtegoed en de manier van werken blijven vertrouwd. Ron Boers en Tim Thiel blijven zich hard maken voor heel de stad en voor onderwerpen die andere partijen niet durven te benoemen. 

“We zijn er voor heel de stad,” zegt Ron Boers, “dus wat dat betreft verandert er niets aan waar Tim en ik al jaren dag in dag uit voor bezig zijn. 

“Maar,” vult Tim Thiel aan, “Vlaardingen is op veel terreinen alles behalve gezond. Dus de naam heeft ook een tweede betekenis, in de zin van dat we de stad willen helen”.

Vluchtelingenschip

Boers en Thiel zijn de pitbulls maar ook de creatievelingen in de Vlaardingse politiek. Ze zitten overal bovenop, en komen als een soort ombudsmannen vaak op voor de belangen van individuele of groepen van bewoners. Donderdagnacht nog probeerden Boers en Thiel de gemeenteraad nog zover te krijgen om de burgemeester nee te laten zeggen tegen de aanwijzing om het cruiseschip voor vluchtelingen hier nog eens zes maanden langer te laten liggen. Niemand in de raad durfde hun voorstel te steunen.

Vreugdevuur

In de vorige gemeenteraadsvergadering hebben Boers en Thiel alles op alles gezet om een vergunning te regelen voor het vreugdevuur aan de Broekweg.

Ron Boers: “die mensen hadden een professioneel plan, een professioneel hoofdstuk over veiligheid, de bereidheid om het vuur veel kleiner te maken dan vroeger. Ondanks dat alles zegt de burgemeester gewoon keihard nee. Maar wij geven niet op. Ook volgend jaar zetten we ons weer in voor deze meer dan veertig jaar oude traditie.”

Muurschilderingen

Eerder al vroeg de fractie Boers het college om actief werk te gaan maken van grote muurschilderingen door de hele stad. Ron Boers: “ook daar gaat het weer om een simpele aanpak: je zoekt een blinde muur, onderzoekt waar de voorkeur van de bewoners ligt qua schilderstijl, en je zet een goede kunstenaar, liefst een Vlaardinger, aan het werk. Samen met die bloemenperken breng je op die manier de gezelligheid weer terug in de wijken, en gaan mensen zich ook weer thuis voelen in hun wijk; gaan ze er trots op worden.”

De komende tijd komt HEEL DE STAD met meer nieuws naar buiten over het verkiezingsprogramma en mensen op de lijst.

17-12-2021